CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in otomobilinin camını kırıp içine giren meçhul kişiler, araçta bulunan altın, bilgisayar, cep telefonu, ambalajı açılmamış gömlekleri almayıp, yolsuzluk dosyalarını koyduğu çantasını çaldılar. Yılmaz Ateş, "Yolsuzluk dosyalarını üzerinde yapacağım bir çalışma için o gün otomobilden belgeleri almıştım. Bu belgelerin peşinde olan kişiler, çantamı aldılar ama onların peşinde olduğu yolsuzluk belgelerini kurtardım" dedi.

CHP milletvekili Ateş, BOTAŞ başta olmak üzere bazı kuruluşlarla ilgili yolsuzluk belgelerinin evrak çantasında bulunduğunun, telefon konuşmalarının dinlenmesi sonucu elde edildiği kuşkusunu taşıdığını belirtti. Ankara Büyükşehir Belediyesi, BOTAŞ ile ilgili konuların yanı sıra, Telekom ile ilgili bazı iddiaların peşinde olan Ateş'in otomobilindeki hırsızlığı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'da, "anlamlı" buldu.



Saygı ÖZTÜRK YAZIYOR

Yolsuzluk belgelerini son anda kurtardı


Sabah, Genel Başkan Deniz Baykal'ın yanına gitmek için hazırlık yapan Yılmaz Ateş, otomobilin yanına geldiğinde yan camının kırılmış olduğunu gördü. Otomobilin torpido gözünde bulunan iki yarım altın, bilgisayar, Vakko marka ambalajı açılmamış gömlek, perdösü, cep telefonunun yerinde olduğunu gören Yılmaz Ateş, evrak çantasının alındığını gördü.


BOTAŞ ile ilgili yolsuzluk dosyalarını evrak çantasında bulunduran Yılmaz Ateş, yapacağı bir çalışma için o akşam evine giderken belgeleri de evine götürdüğünü belirtti. Ateş, çantasındaki yolsuzluk belgelerini kurtarırken, CHP Tüzük Taslağı, TBMM İç Tüzüğü, Seçim Kanunu, bazı evrakların da çantada bulunduğunu belirtti.


Yolsuzluk belgelerini kurtaran Yılmaz Ateş, "Bu sıradan bir hırsızlık değil. Neyin peşinde oldukları belli. Hırsızlık amacıyla yapılmış olsaydı, altını, bilgisayarı, gömleği, pardösüyü götürürlerdi. Onların hedefinde, evrak çantam olduğu anlaşılıyor. Bundan böyle, otomobilde evrak da bırakmayacağım" dedi.