Aydın'da da dün tedavi altındaki bir hastanın yaşamını yitirdiği öğrenildi. Son 3 günde 13 kişinin canına mal olan H1N1 virüsü nedeniyle hayata gözlerini yumanların sayısı 73'e yükseldi.

Halk arasında domuz gribi olarak bilinen Pandemik A (H1N1) virüsü nedeniyle son 3 gün içinde 2'si İstanbul'da olmak üzere 13 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, hafta sonu 27 yaşında bir erkek ile 40 yaşında bir kadının daha hayatını kaybettiğini bildirdi. Dokucu, İstanbul'da şu an 12'si yoğun bakımda 200'e yakın hastanın tedavi altında bulunduğunu kaydederek, “Erkekte risk faktörü bulunmadı, kadın ise kanser hastası" diye konuştu.

AİLELER AŞIDAN MEMNUN

İstanbul'da hafta başı itibariyle 6 ay ve 5 yaş arasındaki çocukların ailelerinin onayı alınarak, kronik hastalığı olanların da kendi sözlü beyanları doğrultusunda, tüm sağlık ocaklarında ve ana ve çocuk sağlığı merkezlerinde aşılanmaya başlandığını bildirdi. Bu arada, vatandaşlar, sağlık ocaklarına gelerek çocuklarına domuz gribi aşısı yaptırdı. Anne babalar, aşıyla ilgili herhangi bir tereddütlerinin bulunmadığını söylerken, küçük çocuklar ise aşı vurulurken gözyaşlarını tutamadı.

Öte yandan, Aydın'da da tedavi altındaki bir hasta yaşamını yitirdi, gripten ölenlerin sayısı 73'e yükseldi. Eskişehir'de de 23 Kasım'a kadar tüm ilk ve ortaöğretim okulları tatil edildi. Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde de 2 kişide domuz gribi virüsü tespit edildiği, hastaların tedavi altına alındığı öğrenildi.

Büyüklere tek doz çocuklara 2 doz aşı

Ankara'nın Yenimahalle Sağlık Grup Başkanı Dr. Vahap Şahin, kronik rahatsızlığı olan erişkinlere 0.5 mililitre olan bir seferlik tek doz aşı yapılacağını söyledi. Şahin, "6 ay-10 yaş arasında çocuklara 3 hafta arayla 0.5 mililitrelik birerden 2 doz aşı yapılacak" dedi.

Maskeler, 20 kuruştan 60 kuruşa yükseldi

Maskelerin fiyatı, artan ilgi karşısında yüzde 300 arttı. Son 1 ay içinde maske fiyatlarının 3 kat artarak, 20 kuruştan 60 kuruşa yükseldiği belirtildi. Antiviral ilaçlara taleplerin de arttığı öğrenildi.

Virüs, yeşil sahaya sıçradı

2. Lig 4. Klasman grubunda bulunan Mardinspor'da oynayan 8 futbolcuda domuz gribi virüsüne rastlandı. Futbolcular tedavi altına alındı./yeni şafak