Galatasaray Teknik Direktörü George Hagi, "İlk 60-70 dakika iyi maç oynadık. Ne yazık ki son 20 dakika defansif olarak organizasyonu kaybettik" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında rakibi Galatasaray'ı 3-2 mağlup eden Gaziantepspor, yarı final yolunda önemli bir şans yakaladı.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, maç sonrası yaptığı açıklamada, ikinci yarı iyi oynayarak oyunun kontrolünü aldıklarını belirterek, "İki ayaklı bir maç. Ufak bir avantaj elde ettik. Sonuç ne olursa olsun Galatasaray'ı yenmek önemli. İkinci maçın zorluk derecesini biliyoruz ona göre bir strateji belirleyip turu geçmek istiyoruz. Galatasaray'a başarılar diliyorum" dedi.

Takım olarak girdikleri pozisyonları değerlendiremediklerine dikkat çeken Kafkas, "Kupayı getirmek istiyoruz. Kolay iş değil, yeni kurulan bir takımız. Devamlı oyuncular geliyor. Uyum diyorlar, ama kolay iş değil. Gaziantepsor eninde sonunda bir yerlere gelecek. Takımda Wagner ve Cenk etkili gibi gözüküyor. Ben yeni yıldızlar yaşatmasını seven bir hocayım. Tıpkı Orhan Gülle gibi, Cenk gibi. Şimdi Bursa'dan Muhammet'i transfer ettik. Ben bu oyuncuları piyasaya çıkarmak istiyorum. Bu, benim adıma çok önemli" diye konuştu.

Gaziantepspor'un yeni transferlerinden Hürriyet, "Geleli 2 gün oldu ve kendi evimde gibiyim. Maça iyi başladık. Galatasaray'ın ilk yarıda bir atağı vardı onu da gol yedik. Tur için avantajlı bir skor elde ettik. Bunu unutup lige bakacağız" şeklinde konuştu.

Gaziantepsporlu bir diğer oyuncu Şenol Can ise, "Kupaya önem veriyoruz. Avantajlı bir skor, 3-2'lik güzel bir sonuç oldu. Penaltı pozisyonumuz da var. Avantajlıyız. Önümüzde ligde Konya maçı var. Onu da alıp ligde de iyi bir konuma gelmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü George Hagi ise eksik oyunculardan dolayı her maçta sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekerek, "İlk 60-70 dakika iyi maç oynadık. Ne yazık ki son 20 dakika defansif olarak organizasyonu kaybettik. 2-1 öndeyken takım biraz rahatladı diye düşünüyorum. Bence deplasmanda 2 gol atmamız iyi bir şey. Rövanş maçı için turu atlama ve bir sonraki tura geçmek için iyiydi. Son 20 dakika için üzgünüm. Ama şu anda sıcağı sıcağına fazla bir şey söylemek istemiyorum. Kesinlikle yapılmaması gereken bazı hatalar yapıldı. Takıma yeni gelen transferlerle ve yeni katılan oyuncularla Lucas, Kewell gibi diğer eksiklerimiz de takıma katılınca daha güçlü bir takım olacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Hagi, ligin ikinci yarısının daha yeni başladığını hatırlatarak, " Bursa'da yine iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Bu maçta da ilk 70 dakika iyi oynadık diye düşünüyorum.

Özellikle Bursa maçında ve bu maçta olsun her hafta 6-7 eksik oyuncuyla çıktığımız göz önünde bulundurulmalı.

Geldiğimden günden bu yana her hafta 7-8 eksik oyuncumuzla sahaya çıkıyoruz. Bunu bir mazeret olarak görmenizi istemiyorum. Mecburen oynamak zorudanyız, ama şu anda bugün yaptığımız her şeyi son 20 dakikayı bir kenara bırakarak maçtan olumlu şeyler çıkarmaya çalışıyorum. Bazı arkadaşlarımız ilk defa oynuyorlar. Oyun ilişkileri henüz kurulmadı. Bazı şeyler yerleşmedi. Ama iyi oynuyoruz, kaybediyoruz, kötü oynuyoruz, kaybediyoruz diye bir yorum yapmak istemiyorum. Son 20 dakika dikkatimizi ve organizasyonumuzu kaybettik. Maalesef Arda'nın durumunu biliyorsunuz. Ne yazık ki böyle bir duruma düştü. Takımda gerçekten eksik çok. Arda öyleyse ben ne yapabilirim. Baros, Kewell döndü bambaşka bir şey gözüküyor. Arda'nın dönüşünü bekliyoruz. Biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. Maalesef çok fazla sakatlıklar yaşandı. Dolayısıyla biraz daha sabra ihtiyacımız var. Tam kadro olarak hepsi elimde olsa o zaman daha iyi bir takım olur" şeklinde görüş belirtti.

"Zor durumdayız ama bunu yeniden inşa ederek bu durumu düzeltmemiz gerekiyor" diyen Hagi, sözlerini şöyle devam etti:

"Önemli olan bütün oyuncuların fiziksel olarak en iyi seviyeye gelmeleridir. Çünkü her birisi az-çok sakatlık yaşadı. İkinci devreye bazı oyuncular eksik olarak başladık. Maalesef her şey çok iyi gidiyordu Arda ile. Yine de sakatlık yaşadı. Ama yavaş yavaş bunları düzelteceğiz diye düşünüyorum. Milan Baros için o kadar çok şey söyleniyor ki ben onunla kavga etmişim, aram bozukmuş. Ben sadece kendi işime yönelmek istiyorum. Milan Baros o kadar sakatlık geçirdi. Fiziksel olarak en iyi seviyeye gelmesini bekliyoruz. Çünkü Galatarasay'ın ona ihtiyacı var. Arda ile nasıl çalışıyorsak onunla da çalışıyoruz. Durum bu. Gerçekçi olmamız gerekiyor, zor bir durum. Bu durumu değiştirmek için hep çalışmalıyız."

Galatasaraylı futbolculardan Mustafa Sarp şanslarının olduğunu ifade ederek, "Karamsarlığa kapılacak bir durum söz konusu değil. 2-1 öne geçmenin avantajını koruyamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. 2 gol azımsanacak bir durum değil.

İkinci maça umutlu bakıyoruz. İki ayaklı bir maç, inşallah 2. maçta turu geçeceğiz. Durum ve pozisyon olarak Galatasaray'a yakışmayacak bir durumdayız. Bulunduğumuz durum ortada, üretecek mazeret yok. Her çırpınışımızda sanki bataklığa biraz daha batıyormuşuz gibi bir durum var ama burası Galatasaray, büyük bir camia. Hiç kimse durumdan hoşnut değil, herkesin üzerinde üzüntü var. Üst üste galip gelmemiz gerekiyor" yorumunda bulundu.

Galatasaray'ın yeni kalecisi Zapata ise, "Bugün zor bir rakibe karşı oynadık. 3 gol yedik ama deplasmanda atılmış 2 golümüz var" diye konuştu.