Manisa’nın Soma İlçesi’nde geçtiğimiz mayıs ayında yaşanan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan, 301 kişinin hayatını kaybettiği maden ocağının kamera görüntüleriyle ilgili kriminal rapor, soruşturmayı yürüten Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaştı.
 
 Soma'daki maden işçileri baygınlık geçirmiş!
 
 Habertürk'ün haberine göre; Kaza öncesi ve kaza sırasında kameralar tarafından kaydedilen görüntüler incelendikten sonra hazırlanan kriminal raporda, faciadan 2 gün önce bazı işçilerin maden ocağında baygınlık geçirdiği, bazılarının ise halsiz olduklarının göze çarptığı vurgulandı.
 
Görüntülerin, kazadan sağ kurtulan işçilerin “Son dönemlerde yükselen karbonmonoksit gazından dolayı baygınlık geçiriyorduk” yönündeki ifadelerini doğrular nitelikte olduğu kaydedildi.
 
‘TEHLİKE SİNYALİ VERMİŞ’
 
Kriminal raporun, facianın göz göre göre geldiğini belgelediğini belirten Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız, facianın raporuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
 
"Rapor savcılığa yeni ulaştı. Raporda, kazadan 2 gün önce bazı işçilerin baygınlık geçirdiği, bazılarının ise halsiz olduklarının göze çarptığı belirtiliyor. Bu da maden ocağında karbonmonoksit gazının en üst seviyeye ulaştığını gösteriyor. Ocak, tehlike sinyali vermiş. Ancak buna rağmen yetkililer hiçbir şey yapmamış."
 
BİLİRKİŞİLER MADENE İNEMİYOR
 
Bu arada kazanın meydana geldiği Eynez Maden Ocağı’na yangın nedeniyle inemeyen bilirkişi heyetinin, Soma Cumhuriyet Başsavcılığı’nda soruşturmayı yürüten savcılarla toplantı yaptıkları öğrenildi. Toplantıda yangın tam söndürülmeden madene inilmemesi kararı alındığı bildirildi.