Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali karının ardından tahliye ve yeniden yargılama taleplerini değerlendirmek üzere toplanan İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dün 230 sanığın tahliyesine karar vermesinin ardından Mamak Cezaevi'nde tutuklu bulunan subaylar tahliye edilmişti.

Dün akşam tahliye edilen subaylar bugün sabah saatlerinde yakınlarıyla birlikte Anıtkabir'e geldi. Ellerindeki Türk bayrakları ile Aslanlı yoldan yürüyüşe başlayan subaylar ve yakınları, daha sonra Atatürk'ün mozolesinde saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından mozolenin önünden ayrılan subaylar yürümeye başladıkları sırada subaylara destek vermek için ziyarete katılan vatandaşlar İstiklal Marşı'nı okumaya başladı. Bu sırada hareket halinde subaylar tekrar durarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Balyoz davasından tahliye edilen subaylar okunan İstiklal Marşı'nın ardından gazetecilere hatıra pozu verdi. Subayların ziyaretine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı emekli Koramiral Atilla Kezek'te katıldı.

Öte yandan Balyoz davasından tahliye edilen bazı subayların kafasındaki şapkalar ise dikkat çekti. Bazı subayların denizci şapkaları üzerinde ‘TCG-Mamak' yazdığı görüldü. Mamak Cezaevi'nden tahliye olan subaylar Balyoz davası hükümlüsü iken GATA'da tedavi gördüğü sırada hayatını kaybeden Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'i de unutmadı. Subayların bir çoğunun Özenalp'in resminin bulunduğu tişört giydi.

Anıtkabir'i ziyaret eden subaylar daha sonra Karşıyaka Mezarlığı'nda Özenalp'in mezarını ziyaret edecek.