Aşıklar ve ses sanatçılarının yanı sıra Aydınlı Efelerin de katıldığı şölende geç saatlere kadar eğlenen yaklaşık 600 kişi, doğu ve batının kaynaşmasından oluşan kültürel yapıyı en iyi şekilde anlattılar.
Ahmet Şensan Kültür merkezinde yapılan Kars, Ardahan, Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği Birinci Dostluk Şölenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"ın yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Ali Gültekin Kılınç, Cumhuriyet Halk Partisi Nazilli İlçe Başkanı Süleyman Bülbül, Milliyetçi Hareket Partisi Nazilli İlçe Başkanı Rafet Şentürk, Türkiye Değişim Hareketi Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Bozkır, partilerin yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Nazilli"de yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdırlılar katıldı.
Şölende yaptığı konuşmada Nazilli halkına ve Belediye Başkanı Haluk Alıcık"a teşekkür eden Kars, Ardahan, Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Taner Günana yaptığı konuşmasında; “Birincisini düzenlemiş olduğumuz dostluk gecemizde amacımız yöremizin birçok kültürel etkinliğini tanıtmanın yanında burada bulunan tüm hemşerilerimizi bir çatı altında toplayıp birlik ve beraberliği sağlamaktır. Derneğimizin kurulmasında emeği geçen dostlarımıza ve Nazillili hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gecede Dernek yönetiminden bir teşekkür plaketi alan Başkan Haluk Alıcık da “Türk"ün Türk"ten başka dostu yoktur. Kardeşlik ve dostluğumuzu bozmak isteyenler için en güzel örnek işte karşınızda. Bugün Avrupalı Türklere imreniyor. Çünkü Türk"ler arasındaki kardeşlik ve sevgi hiçbir dünya ülkesinde yok. Bu dostluğumuzu artırırken aramıza girmek isteyen hainlere ve bölücülere imkan vermeyelim. Dostça yaşamanın insanca yaşamanın tadı hiçbir zaman eksilmesin” dedi.
Yaklaşık 3 saat süren şölen boyunca aşıklar, yerel ses sanatçıları ve halk oyunları gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi. -iha