Konu ile ilgili yapılan açıklamada bu kararın 2009 yılı genel kurulunda alındığı belirtildi. Kurumlar Vergisi Kanunu'nun 19 ve 20 nci maddeleri, "Anonim Şirketlerin Kısmi Bölünme İşlemlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Tebliğ"i ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun ilgili mevzuat hükümlerine göre gerçekleşecek kısmi bölünme süreci ve yeni şirketin tescilinin 31.01.2011 tarihinde yapılması planlanıyor.
SÖKTAŞ"tan yapılan açıklamaya göre; mevzuat kapsamında kısmi bölünme işleminin tescili ile birlikte Söke"de yer alan kumaş üretim işletmesiyle ilgili tüm gayrimenkulleri, ticari malları, amortismana tabi iktisadi kıymetleri ile her türlü kamu kuruluşlarından ve idari mercilerden alınmış teşvik belgesi, lisans, ruhsat, izin gibi belgeler ve maddi, gayri maddi bütün haklar onaylanan kısmi bölünme planı çerçevesinde yeni kurulacak SÖKTAŞ Dokuma İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne devredilecek.
Yapılan açıklamada; “Şirket kuruluşlarının yasal olarak tescilinden sonra cari hesap devirlerinin yeni kurulan şirkete yapılabilmesi için gerekli duyurular ayrıca yapılacak olup, bu duyurudan önce ilgililerin kayıtlarında bir değişiklik yapmamalarını rica ederiz. Bu süreçte siz tedarikçilerimizin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır. Yukarıda belirtmiş olduğumuz plan kapsamında; 31.01.2011 tarihine kadar SÖKTAŞ Tekstil San. ve Tic. A.Ş.'ye düzenlenen faturalar 01.02.2011 tarihinden sonra yeni kurulacak SÖKTAŞ Dokuma İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. tarafından ödenecektir. 01.02.2011 tarihinden sonra yapılacak ödemelerde herhangi bir sıkıntı, gecikme yaşanmaması açısından bu tarihten sonra faturaların yeni unvan adres ve vergi numarasına düzenlenmesi hususuna azami özen gösterilmesini rica ederiz” denildi.