Aydın ilini Türkiye 3. ligine terfi maçlarında temsil edecek olan Kuşadası Gençlikspor ve Sökespor hazırlıklarını sürdürüyor. Aydın Süper Amatör Futbol Ligi"ni şampiyon olarak tamamlayan Sökespor ile lig 3. sırada bitiren Kuşadasıspor, Kuşadası Adakule Otel tesislerinde yapılan hazırlık maçında 1-1 berabere kaldı.
Hazırlık maçı olmasına rağmen tempolu ve mücadeleci futbol izleyenlere keyif verdi. Maça Sökespor daha atak başladıysa da kısa sürede dengeyi kuran Kuşadasıspor oyunda üstünlüğü eline aldı. 35. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Ediz kaleci Ahmet"i geçerek Kuşadasıspor"u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra beraberlik arayan Sökespor"un 2 şutu direkten döndü. Devre 1-0 sona erdi. 2. yarıda takımlar yedek oyuncularına ağırlık verdi. Den kuvvetler şeklinde geçen bu yarıda Sökespor 72. dakikada Cemal"in kornerden gelen topu ağlara göndermesiyle beraberliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 sona erdi.
Bu arada, Sökespor, 23-27 Nisan 2008 tarihleri arasında Balıkesir"de terfi maçlarına katılırken, Kuşadasıspor ise 30 Nisan 04 Mayıs 2008 tarihleri arasında Manisa"da mücadele edecek.
3. lige terfi maçlarının tamamı tek maçlı eleminasyon sistemine göre yapılacak. Kuşadası Gençliksor"un da yer aldığı Manisa gurubunda Aydın"dan Çine Madranspor, İzmir"den Göztepe ve Ulucak, Kütahya"dan Gaybiefendi ve E.Ç. Çağ Azot, Denizli"den Konakspor ve Muğla"dan Dalyan Belediyespor yer alıyor.
Sökespor"un mücadele edeceği Balıkesir gurubunda ise İstanbul"dan Ayazağa ve Bayrampaşa, Manisa"dan Salihli Belediyespor ve Alaşehir Belediyespor, Kütahya"dan Şekerspor, Çanakkale"den Özel İdare Dairesi ve Uşak"tan Uşak Belediyespor bulunuyor.