ABD’de katıldığı "North Caroline 100 Words Film Festivali’nde Uluslararası Kısa Belgesel Film dalında birinci olan "Water Beduoins - Su Bedevileri” Sökeli izleyicilerden de tam not aldı.

Söke Belediyesi’nin katkılarıyla Söke’de Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleştirilen özel gösterimde belgesel filmi izleyenler arasında Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri Levent Tuna, Hüseyin Gündüz, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Neriman Arslan da yer aldı.

Belgesel; Güney Irak’ta Basra Körfezi’nde, Dicle ve Fırat nehirlerinin döküldüğü yerde bulunan bataklıkta yaşayan su bedevilerinin yaşadığı su sorunlarına ve tarihi yerleşim yeri Hasankeyf’in karşı karşıya kaldığı tehlikeye değiniyor. Basra kıyısında sazlıklarda günümüz teknolojisinden uzak yaşayan geçimleri hayvancılık vebalıkçılık olan su bedevilerinin yaşamlarını konu alan belgesel birçok ulusal ve uluslararası ödüle layık görüldü.

2009 Yılında Erciyes Üniversite İletişim Fakültesinde başladığı eğitimini 2013 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden mezun olmasının ardından yaptığı belgesel, yönetmenlik, yönetmen yardımcılığı görevleri ile kısa sürede bol ödüllü genç sanatçı ünvanlına sahip olan Sökeli genç yönetmen Yavuz Pullukçu, sanat alanındaki başarılarını son olarak çektiği Su Bedevileri adlı kısa metrajlı belgeseli ile taçlandırdı.

soke’nin-odullu-belgeseline-ozel-gosterim.jpg

Genç yönetmen son olarak ABD katıldıkları yarışmada birincilik ödülünün arkasından kendisini arayarak tebrik eden Söke İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve Belediye Başkanı Süleyman Toyran’a teşekkür etti.

Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu ve Belediye Başkanı Süleyman Toyran’da gecede yaptıkları konuşmalarda genç yönetmeni Söke’nin sanat elçisi olarak değerlendirerek tebrik edip, bundan sonraki projelerini maddi manevi destek sözü verdiler. Gecede ayrıca Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Sökeli genç yönetmen Yavuz Pullukçu’ya plaket vererek sanat yaşamında başarı diledi.