Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Levent Candal’da çalışmaları yakından takip ediyor.
Aralık ayında Özel Hastane inşaatından temin edilen dolgu malzemesinin ardından son dönemde Söke Asri Mezarlığı çevresinde bir benzin istasyonundan çıkarılan hafriyatın bedelsiz olarak Söke OSB dolgu çalışmaları için temin edildiği belirtildi. Diğer taraftan daha önce çalışmaları yapılan ve Ankara’da onay için bekleyen Batı Söke Çimento Fabrikası’ndan gelecek olan dolgu malzemesi ile ilgili de olumlu bekleyişin sürdüğü kaydedildi. Dolgu çalışmaları ile birlikte şantiye yönetim binasının oluşturulacağı ifade edilirken, daha sonra altyapı çalışmalarına hızla başlayıp, katılımcılara arazi tahsislerine başlanacak.
Toplam bin 850 dönüm araziye sahip Söke OSB’de 720 dönüm alanın kamulaştırılması tamamlandı. Kalan kısmının kamulaştırılması için çalışmalarsa devam ediyor. İkisi bu yıl katılan olmak üzere 22 katılımcı firmanın yer aldığı Söke OSB’ye yeni başvuran firmaların olduğu ve bu firmalar ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Ayrıca Söke OSB’de satın alınan ve bütünlük oluşturan arazilerden 306 dönümünün Harita ve İmar işleri çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.
Yakın zamanda altyapı çalışmalarına başlanacağını belirten Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Levent Candal yaptığı açıklamada; “Bugünleri özlemle bekledik. Başladık ve sonuna kadar hayırlı bir şekilde devam etmesi en büyük dileğimiz. Bundan sonrası daha çok yatırımcılara kalıyor. Özellikle yeni sanayi alanları kurmak isteyen yatırımcılar için Söke OSB tam bir cazibe merkezi. Özellikleri ve ekonomisi bakımından yatırımcı ve işadamlarının tercih edecekleri en uygun yerlerden birisi” diye konuştu.