Söke Ziraat Odası Toplantı Salonu"nda yapılan ve Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Tarımsal Krediler Pazarlama Müdürü Gamze Ertan ve Söke Ziraat Bankası Müdürü Turgut Derya Deniz"in konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya üreticilerin ilgisinin yoğun olduğu gözlendi. Toplantıya ;Söke İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Söke Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, Borsa Meclis Başkanı Dr. Ahmet Tuğrul Başer, Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert ve yönetim kurulu üyeleri, Söke AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Baki Bakanoğlu ve Raşit Cent, Söke Ziraat Odası Başkanları Muhsin Örnek ve Mustafa Karababa, köy muhtarları ve çok sayıda üretici katıldı.
Türkiye"de şube ağı ve yapılanması en güçlü banka olduklarını dile getiren Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü Tarımsal Krediler Pazarlama Müdürü Gamze Ertan; üreticiye 2007 yılı itibariyle 7.4 katrilyon tarımsal kredi kullandırdıklarını söyledi. Gerek üreticilere direkt olarak gerekse Tarım Kredi Kooperatifleri gibi kuruların finansman sağlayıcısı banka olarak çiftçilerin yanlarında olduklarını ifade eden Gamze Ertan; “çiftçilerimizin nakit sıkıntısını çözmek için çeşitli kredi destekleme ürünlerimiz var. Bu kredileri işletme ve yatırım kredileri olarak ikiye ayırıyoruz. İletme kredileri kısa vadeli nakit çözümleri için, yatırım kredilerini ise orta ve uzun vadeli yatırımlar ile işletmelerin yenden yapılandırmaları için sunmaktayız” dedi.
Üreticilerin sıkıntılı bir dönemden geçtiklerini belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; üreticilerin bankalara olan borç faizlerinin ertelemesi konusunu Ankara"da Bakanlık düzeyinde ilettiklerini söyledi. Tarım Bakanı ve Ekonomiden Sorumlu Bakana konunun ulaştığını ifade eden Örnek; “Söke"nin sıkıntılarını Ankara biliyor. Ziraat Bankası yetkilileri de sıkıntılarımızın farkında. Sökeli üretici geçen yıl pamuğunu 1 YTL"den satarken bugün 75 YKr"den satmıştır. Geçtiğimiz yıl büyük bir kuraklık yaşandı. Tüm bunlardan sonra üretici borç batağı içinde. Bakanlıkların Sökeli üreticilerin borç faizleri ile ilgili bir yapılandırmaya gideceklerini ve olumlu bir sonuç alacağımız düşünüyorum” diye konuştu.