Söke Ziraat Odası Meclis Başkanı Kemal Göven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığı'nın, yağlı tohum primi ödemesi için 778 milyon lira tutarında ödeneği Tarım ve Köşişleri Bakanlığı hesabına aktardığını, bu paranın en kısa sürede çiftçinin hesabına geçirilmesini beklediklerini söyledi. 
     Sökeli çiftçilerin, 57 milyon 80 bin lirası pamuk, 903 bin lirası da ayçiçeğinden olmak üzere toplam 57 milyon 983 bin lira prim alacağı bulunduğunu kaydeden Göven, ''Bu üreticiyi biraz olsun rahatlatacaktır. Biz bu paranın en kısa sürede üreticinin hesaplarına geçirilmesini bekliyoruz'' dedi. 
     Göven, hayvancılık desteklerinin de ileri ki günlerde ödenmeye başlayacağını belirterek, şunları söyledi: 
     ''Damızlık Birliğine kayıtlı ineklerden aşı ile elde edilen buzağılara, buzağı başına 350 lira, süt destekleri ile ruhsatlı mezbahalarda kesilen 190 kilogram üzerindeki erkek danalara verilen 300 lira olan desteklerin de önümüzdeki günlerde ödeneceği bilgisini aldık. Yağlı tohum primleri ve hayvancılık desteklerinin ödenmesiyle, Sökeli üreticinin eline yaklaşık 58 milyon lira geçecek. Bu para Söke piyasasını hareketlendirecek, esnaf da rahat bir nefes alacaktır.''