Uzun yıllardır üreticilerin arzu ettiği bu durum tarım politikaları açısından bir devrim olarak nitelendirilse de, açıklanan prim miktarları beğenilmedi. Özellikle Sökeli üretici pamuk ve zeytin için açıklanan miktarlar karşısında tepkilerini dile getiriyorlar.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; tarımsal desteklemelerde devrim gibi karara imza atıldığını ancak sonucun kendilerini üzdüğünü söyledi. Pamuk ve zeytinde prim miktarlarına itirazlarının olduğunu dile getiren Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; “Zeytin üreticisi 2007"de kuraklık yaşamasının ardından küresel ısınma ile birlikte değişen mevsimsel hareketler verimde düşüşü getirdi. Bu nedenle zor durumda olan zeytin üretimi için belirlenen 30 kuruşluk prim miktarı yetersizdir. Geçen yıl 25 kuruş olan miktar bu yıl 30 kuruşa çıkarıldı. Destekleme miktarının zeytinde en az 50 kuruş olması gerekmektedir” dedi.
Pamukta maliyetlerin giderek arttığını ancak buna rağmen prim miktarlarının geçen yıl ile aynı açıklanmasını şaşkınlıkla karşıladıklarını dile getiren Muhsin Örnek; “Prim miktarları ile ilgili olarak girişimlerimizi başlattık. Aydın Milletvekillerimiz ile görüştük. En kısa zamanda Ankara temaslarımızı arttıracağız. Üreticilerin durumu ortada. Primlerin yeniden gözden geçirilmesi ve arttıtılması için girişimlerimiz devam ediyor” diye konuştu. -iha