Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Söke İşadamları Derneği'ni (SİDER) ziyaret etti.
Birincioğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, bir Sökeli olarak Sökeli işadamları ile birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, sivil toplum örgütleri ile üniversitelerin toplum için kar amacı gütmeden birlikte çalışması gereken kuruluşlar olduğunu söyledi.
Bölgenin kalkınması için insanlara bir perspektif çizilmesi gerektiğini ifade eden Birincioğlu, şöyle konuştu:
''Bölgemizde bulunan tarım, turizm ve enerji kaynakları ile antik kentler, bizim için elde edilemez bir fırsat niteliğinde. Günümüzü değil, geleceğimizi düşünerek hizmetlerimizi planlamak zorundayız. Bu dört alan, tüm bölge halkıyla birlikte uzmanlaşıp katma değer oluşturabileceğimiz bir potansiyele sahip. Bu anlamda çalışmalarımızı yoğunlaştırmalıyız. İnanıyorum ki, Sökeli işadamları olarak sizler, bu çalışmaların lokomotiflerinden birisi olacaksınız. Üniversite olarak bütün projelerde akademik yardım yapmaya hazırız.''
Söke İşadamları Derneği Başkanı Şahin İlgi ise Rektör Birincioğlu'nun görevine başladığı kısa süre içinde Söke'ye olan ilgi ve desteğini görmenin kendilerini çok mutlu ettiğini vurgulayarak, ''Bizler de az önce zikredilen alanlarda üzerimize düşeni yapmaya her zamanki gibi hazırız. Ancak şu bir gerçek ki, artık elimiz her zamankinden daha güçlü. Çünkü Söke'mizin Birincioğlu gibi bir rektörü var'' diye konuştu.