Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı Ağaçlı Köyü Mahallesi'nde yaşayan Haluk Yalçınöz, kendisini köyüne ve kültüre adadı. Daha önce açtığı kahvahaneyi kütüphane kurup kitap okuyandan çay parası almayan Haluk Yalçınöz, şimdi de köyde kan bağışı yapmaya müsait olan herkesin kan grubunu listeleyip köy meydanına astı. Artık köyde acil kana ihtiyacı olanlar köy meydanındaki listeden bulup ilgili kişiden kan talep edecek.

Köydeki herkesin kan grubunu listeleyip köy meydanına asan Haluk Yalçınöz, hayattaki en büyük amacının insanlara ve çevresine faydalı olmak olduğunu belirterek, "Bu dünyada ne kadar sıkıntı ve sorun varsa hepsinin temelinde iyi düşünememe ve cehalet olduğunu gördüm. Bu nedenle önce köyde açtığım kahvehanede bir kütüphane oluşturdum. Kitap okuyanlardan da çay parası almayınca uygulamamız dikkat çekti. Bir çok televizyon ve gazetede haber olduk. Bu durum hem köyümüzün tanınmasına vesile oldu hem de insanlarımızın daha çok okumasını sağladı. Şimdi hem köyümüzü tanımak hem de sürdürdüğüm sosyal projeye destek olmak için üniversite öğrencileri köyümdeki bu kıraathanede gönüllü olarak garsonluk yapmaya başladı" dedi.

"Artık anons ile kan aranmasın"

Son zamanlarda şahit olduğu sıkıntılardan birinin de 'acil kan' aramaları olduğunu ve ihtiyacı olan kişilerin yakınlarının bu konuda ciddi sıkıntı yaşadığını belirten Haluk Yalçınöz, "Köyümüzde okuma alışkanlığı arttı. Sosyal projelere ilgi çoğaldı. Şimdi yeni bir çalışma başlattım. Köyümüzde durumu kan bağışlamaya müsait olanların adını soyadını ve kan gruplarını listeledik. Bu listeyi de çerçeveletip köyün merkezine astık. Şimdi köyümüzden kimin hangi grupta kana ihtiyacı olursa listeden kendisine yakın bulduğu kişiye ulaşıp taze ve temiz kana ulaşıyor. Bu projenin de örnek olacağına inanıyorum" dedi.