Enkazdan çıkarıldıktan sonra kalbi yeniden çalıştırılan Sökeli Öğretmen Gözde Bahar, Van’a sevk edilmiş Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Genç öğretmen Gözde Bahar yapılan tüm tıbbi müdahaleye rağmen yaşam savaşını kaybetti.20111027ay479553.jpg
Depremden sonra Erçiş’de arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler, ilçe merkezinde çöken Altıntaş apartmanının enkazında çalışmalarını yoğunlaştırmış, çalışmalar sonucunda, dün saat 08.00 sıralarında 27 yaşındaki Gözde Bahar’a ulaşılmıştı. Ekipler uzun uğraşlar sonucu Gözde Bahar’ı enkaz altından çıkarmayı başarmış, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Gözde Bahar, ilçe spor salonunda kurulan Sahra Hastanesine kaldırılmıştı. Solunum sıkıntısı çeken ve kalbi yolda duran Gözde Bahar’ın yapılan müdahaleyle hayata döndürüldüğü ve daha sonra ambulans helikopterle Van Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edilen Sökeli İngilizce Öğretmeni Gözde Bahar, burada yaşama veda etti.
26 Ekim akşam 20.00 sularında acı haberin ulaşmasıyla birlikte umutla onun yaşama dönmesini bekleyen başta ailesi ve yakınları olmak üzere Söke’de büyük üzüntüye neden oldu.
2003 yılında Söke HFA Lisesinden mezun olmasının ardında İngilizce öğretmeni olarak önce Söke’nin Savuca Beldesinde ücretli öğretmenlik ardından sözleşmeli olarak Doğubeyazıt’a atanan Gözde Bahar, 5 Eylülde kadrolu atamasının çıkması ile Erçiş’e atandığı öğrenildi.
Söke’de Albayrak Caddesinde ikamet eden Gözde Bahar’ın depremde şehit olması Söke’yi yasa boğarken talihsiz öğretmenin cenazesinin 28 Ekim Cuma günü Söke de defnedilmesi bekleniyor.