Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyeleri iftar yemeğinde buluştu. 
     İftar yemeğine Kaymakam Mehmet Demirezer, Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi yöneticileri ile esnaf odası başkanları katıldı. İftar yemeğinde Söke'de açılacak Adnan Menderes Üniversitesi'ne bağlı İşletme Fakültesi inşaatı konusu ele alındı. 
     Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Refik Karataş, sivil toplum kuruluşları ve meslek odası başkanlarını ikinci fakülte binasının temelini atmaya davet ettiklerini belirtti. 
     Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, fakülte inşaatında gelinen nokta ile ilgili bilgi verirken, Söke İşletme Fakültesi binasının önceden planlanmayan işlerinin çıktığını söyledi. 
     Demirezer, şöyle konuştu: 
     ''Söke İşletme Fakültesi asansör sistemini Adnan Menderes Üniversitesi üstlenmişti. Ancak üniversitenin asansör ihalesi yapmadığını öğrendik. Binanın eğitim ve öğretime açılması için asansörün mutlaka yapılması gerekiyor. Yoksa binanın açılması mümkün değildi. Bu durumda asansör sistemini de biz üstlenmek zorunda kaldık. Asansör sistemi için 40 ile 50 bin lira arasında kaynak bulmak zorundayız. 
     Odalarımız yardım taahhütlerini yerine getirdiler. Söke Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi de 400 bin lira taahhütünü yerine getirdi. Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin yönetim kurulu toplantısına katıldım. Toplantıda fakülte binasına kaynak aktarımının devam etmesi yönünde karar çıktı ve 20 bin lira daha SÖKEV hesabına yatırdılar. Kaynak aktarmaya da devam edecekler. Kendilerinden bu duyarlılıklarını basınla paylaşmalarını istedim. Ancak, bu işi reklam için yapmadıklarını, fakültenin Söke'in meselesi olduğunu söylediler. Esnaf Kredi ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş, yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanlarına teşekkür ediyorum.'' 
     SÖKEV yönetiminde esnaf temsilcisinin olmadığını da ifade eden Demirezer, yapılacak ilk genel kurula SÖKEV yönetiminde bir esnaf temsilcisi olması için çalışacağını söyledi. 
     Söke Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Refik Karataş, Söke'ye fakülte konusunda, esnafın kendilerine verdiği yetki doğrultusunda sakin ve sessiz bir şekilde kaynak aktarımına devam ettiklerini belirterek, ''Bizim taahhüdümüz 400 bin liraydı, ama bu taahhüdümüzün üzerine çıktık. Minibüsçülerin de katkılarını eklediğimizde, esnafın fakülte binası için katkısı 500 bin liraya yaklaştı. Söke'de yapılacak her yatırım için elimizden geleni yapacağız. İkinci fakültenin temelini atmak için tüm Sökelileri bekliyoruz'' dedi.