Tarım kenti Söke"de, tarımsal trafik de artarken; çiftçiler veya tarım ürünleri nakliyesi yapan sürücüler olabilesi tehlikelere karşı uyarılıyor. Emniyet ve Jandarma trafik ekipleri traktör, römork ve tarım makinelerinin trafiğe reflektör ve tepe lambası ile çıkmalarını istiyor.
Tarım sezonunun en yoğun günlerinin yaşandığı bu günlerde Söke-Milas Karayolu başta olmak üzere Bağarası ve Güllübahçe Karayollarında seyreden çiftçilerin trafik kazalarına karşı dikkatli olmaları isteniyor. Römorkun arkasında reflektör olmaması, aşırı yükleme, uygun ışık donanımı kullanmama gibi tedbirsizlikler sonucunda meydana geldiği belirtilirken; kazaların önüne geçilmesi, can ve mal kaybının olmaması için özellikle trafikteki tarım alet ve ekipmanlara gerekli tedbirlerin alınması gerektiği ifade ediliyor.
Diğer taraftan pamuk başta olmak üzere diğer tarım ürünlerini taşıyan römorkların olası yangın ihtimaline karşı korunması isteniyor. Pamuk ürününün yangına hassas olduğu belirtilirken; yolda başka bir araçtan atılabilecek söndürülmemiş bir sigara izmariti ile çeşitli yangınların çıkabileceği belirtiliyor.