Yeni düzenleme ile üye olabilme koşullarında yapılan değişiklik uygulamaya yakın zamanda giriyor. Diğer taraftan 2012 yılı sulama beyannamelerinin verilmesi için son günde yaklaşıyor.

“SÖKE SULAMA BİRLİĞİNE ÜYELİK BAŞVURUSU İÇİN SON GÜN 10 HAZİRAN”
Sulama Birlikleri 6172 No.lu kanununda üye olma, üyeliklerini yenileme, organlarda görev alma vb. konularda yeni düzenleme getirdi. Yasaya göre dönüşüm sürecinde yapılacak birlik meclisi üye seçiminde seçmen listelerini oluşturacak kayıtlar başladı. Söke Ovası Sulama Birliği’ne üyelik başvurusu için son gün 10 Haziran 2012 olarak belirtildi. 

Çiftçilerin üye olabilmeleri için adına kayıtlı tapusu olacak veya 5 yıllık noter onaylı icar senedi olacak. Bunun yanında 18 yaşını tamamlamış olmaları, Birliğe gecikmiş hiçbir borcu olmaması, sahip oldukları tapulu arazileri için dekara 19 TL ücret ödemeleri (Bir defaya mahsus tahsil edilecektir) gibi şartlar aranıyor. Edinilen bilgiye göre yeni düzenlemede Sulama Birliklerine üye olunmaması durumunda, üye olunmayan her dekar arazi için meclis kararı ile 2 katına kadar farklı ücret tarifesi uygulanabiliyor.

“BEYANNAMELER İÇİN SON GÜN 31 MAYIS”
Diğer taraftan, sulama suyu ile ilgili beyanname verme süreci 31 Mayıs 2012 mesai saati bitiminde sona eriyor. Söke Ovası Sulama Birliği’nden yapılan açıklamada; “Çiftçilerimizin belirtilen süre içerisinde verilmeyen beyandan dolayı mağdur olmamaları için 31 Mayıs 2012 Perşembe günü mesai bitimine kadar beyannamelerini vermeleri gerekmektedir” denildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg