Kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen 6111 Sayılı 'Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin" kanun' ve kanunun getirdiği imkanlar konusunda Sökeli çiftçiler bilgilendirildi.
Söke Ziraat Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Söke Merkezi Müdürü Recai Balcıoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Bilgilendirme toplantısında SGK kurumunun alacaklarının yeniden yapılandırılması ve kanunla birlikte yapılan değişiklikler hakkında bilgiler verildi.
Söke’de Bin 150 civarında yeniden yapılandırma başvurusunun bulunduğunu, yapılan başvuruların hızla taksitlendirilerek mükelleflere dönüldüğünü ifade eden Söke SGK Merkezi Müdürü Recai Balcıoğlu, başvuru süresinin 2 Mayıs’ta son bulacağını hatırlattı. Gerek esnaf gerekse tarım Bağ-Kur’lularının başvuru yapmak için son günü beklememelerini isteyen Balcıoğlu; “Taksitlendirmeler yapıldıktan sonra ödeme tarihi 30 Haziran. Başvurular sonrasında yapılandırmaları kurum yetiştirebilir mi diye kimse endişe etmesin. Yeniden yapılandırma için başvuruda bulunan herkesin yeniden yapılandırmaları Mayıs ayı içinde ellerinde olacak” dedi.
Söke’de şu ana kara yaklaşık 11 milyon 350 bin TL borcun yapılandırıldığını ifade eden Söke SGK Merkezi Müdürü Recai Balcıoğlu; “Tüm vatandaşlarımızın 6111 Sayılı "bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin" kanun ile getirilen kolaylıklardan yararlanmalarını, bu fırsatı kaçırmamalarını istiyoruz” dedi.