Söke ilçesine bağlı Çavdar Mahallesi’nde oturan Mehmet Ayrılmaz (50) bir yıl önce evinde geçirdiği felç sonrası hiçbir işini kendisi göremez oldu. Çavdar Mahallesi’nde çiftçilik yaparak hayatını idame ettiren ve bir çocuk sahibi Mehmet Ayrılmaz geçirdiği rahatsızlık nedeniyle uzun süre Söke, Aydın, Manisa ve İzmir’de bulunan çeşitli hastanelerde tedavi gördü. Aylar süren tedavinin ardından ancak yemeğini yiyip hayati ihtiyaçlarını birisinin yardımıyla giderebilecek konuma gelen Ayrılmaz Çavdar Mahallesindeki evine yerleşti.

7 Yaşındaki kızı ve eşi Ayşe Ayrılmaz ile birlikte yaşayan Mehmet Ayrılmaz, hayırseverlerin yardımıyla bir tekerlekli sandalye sahibi oldu. Kilosu fazla olması nedeniyle sandalyenin tekerlekleri iş göremez konuma gelince evine mahkum olan Ayrılmaz bütün ihtiyaçlarını eşinin yardımıyla gideriyor.

Eşinin sağlığı yerindeyken gayet güzel bir hayatları olduğunu kaydeden Ayşe Ayrılmaz, eşinin rahatsızlığı sonrası ciddi sorunlar yaşadıklarını söyledi. Bu dönemde uzun bir süre hastanelerde yatıp kalktıklarını dikkat çeken Ayşe Ayrılmaz, şimdi komşularının ve devletin sağladığı yardımlarla hayatlarını idame ettirdiklerini belirtti. Devletin kendilerine bakım aylığı bağladığını ifade eden Ayrılmaz, “Eşim bu hastalığa yakalanıp eve hapsolmasıyla sürekli beni yanında istemeye başladı. Şuanda kendi rahatsızlığım için bile hastaneye gidemiyorum. Tekerlekli sandalyenin tekerlerinin şekli bozulunca eşimi evimizin avlusunda da gezdiremez oldum. Kendisi zaten fazla kiloya sahip, bir yerden bir yere kaldırıp koparamıyorum. Banyosunu dahi olduğu yerde yaptırmak zorunda kalıyorum. Eğer bir akülü sandalye olursa eşimi biraz daha fazla insan içine çıkarıp hayatımızı biraz daha kolaylaştırabileceğimize inanıyorum. Bu nedenle hayırseverlerden ve devlet büyüklerimizden tek dileğim akülü bir sandalye” dedi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg