Demokrasi nöbetine destek veren Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Sorumlusu Fatih Akkentli, “Sayın Başkanımız olayın başladığı andan itibaren halka ulaşabildiği heryerden sosyal medyadan kitle iletişim araçlarından vatandaşlarımıza ulaşarak tavrını net bir şekilde belli etmiştir, ‘Milletin iradesini tanklar altına alamazsınız. Milli iradeyi tanklar altına alamazsınız” dedi. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Akkentli, “Yıl 1918,13 Kasım. İçimizdeki hainler Dolmabahçe rıhtımını, müttefik devletlerin gemilerini yanaştırdılar. Ve toplarını Dolmabahçe Sarayına çevirdiler.Mustafa Kemal,Başyaveri Salih Bozok’la beraber oradan geçiyordu. Bozok, “Paşam gemileri görüyor musunuz ? Bunlara uşaklık eden içimizde ki hainler,cuntacılar, bu devletin yıkılmasını isteyenler emperyalistler bunları buraya getirdiler. Ne diyorsunuz paşam ? dedi. Mustafa Kemal, ‘Merak etme Salihcim. Geldikleri gibi giderler. İşte bugün bu alçakca darbenin önüne geçenler,tankların önüne yatanlar o neslin torunlarıdır arkadaşlar” diyen Fatih Akkentli, bizim askerimizin ismi Mehmetçik Peygamberimizin ismide Mehmet. Asker ocağı peygamber Ocağıdır .Türk halkının ordusuna karşı çok büyük saygısı vardır. Ancak halkın iradesini elinden almak isteyenlere,bu tip hainlere karşı hiçbir zaman bu ordunun yanında değiliz” dedi.

“TÜRK ORDUSUNUN İKİ GÖREVİ VARDIR”

Konuşmasına devam eden Akkentli, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin iki görevi olduğunu söyledi. Ordunun birinci görevinin Misak ı Milli sınırlarını korumak olduğunu ifade eden Akkentli, “İkinci görev ise Cumhuriyeti korumaktır."dedi. Cumhuriyeti koruma noktasında ordunun ortağının Türk Gençliği olduğunu belirten Fatih Akkentli, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hem Bursa Nutkunda hemde Gençliğe hitabede Cumhuriyeti ve cumhuru koruma görevini gençliğe vermiştir. Hem ordumuz hem gençliğimiz hemde milletimiz bu alçakca girişime izin vermemiştir” dedi.

Bu darbe girişimine kalkışanların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Akkentli, “Bundan sonraki süreçte ülkemize bunları yaşatanları Türk yargısı en ağır şekilde yargılar, içimiz bir nebzede olsa rahatlar” şeklinde konuştu.

ORTAK AKIL VURGUSU

Yaşanan süreçten ders alınması gerektiğini söyleyen Akkentli, “Ülkeyi birlik beraberlik,ortak akıl içerisinde nasıl yürütebiliriz noktasında üzerimizde ki siyasilerede bir ders olur. Ülkeyi güllük gülistanlık günlerin beklemesin istiyorum” dedi.

13819307_10154398224107320_1739805038_n.jpg