Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, yayımladığı kutlama mesajında, 8 Mart'ın tüm dünyadaki ülkelerde, kadınların, eşitlik, bağımsızlık, daha iyi yaşama ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi yolunda verdikleri mücadeleyle isteklerini dile getirildikleri bir gün olduğunu belirterek, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk; 'Bir cemiyet aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine teknik olarak imkan ve ilmi olarak ihtimal yoktur' diyerek, Türk kadınına bir çok dünya devletinden önce seçme ve seçilme hakkı tanımış, kadınlara verdiği önemi ve değeri göstermiştir'' görüşünü bildirdi.
Türk kadınının, tarihin her döneminde, hayatın her aşamasında etkin bir yer aldığını ve Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar geçen sürede birçok alanda uluslararası başarılara imza attığını ifade ederek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

-BELEDİYE TİYATRAL ETKİNLİKLE KUTLADI-

Söke Belediyesi de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kurtuluş Savaşı kahramanlıklarını, cesaretleri ve yaptıkları etkinliklerle dünyaya örnek olmuş Türk Kadınlarını ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü konu alan tiyatral sunum düzenledi.
Söke Kız Teknik ve Meslek Lisesi Salonu'nda İlknur Güntürktür'ün konuşmacı olarak katıldığı tiyatral sunuma, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer?in eşi Derya Demirezer, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna ve davetliler katıldı.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, etkinlikte yaptığı konuşuma, dünya nüfusunun yarısının kadınlardan oluştuğunu belirterek; ''Şöyle bir baktığımızda her geçen gün kadına yönelik şiddet artıyor. Erkeklerin egemenlik haklarından ödün vermemesinden kaynaklanan bu durum üzücü. Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve İlknur Güntürktür, Atatürk ve Türk kadını konusunda sizlere tiyatral bir sunum yapacak'' dedi.

-SİYASİ PARTİLERİN 8 MART KUTLAMASI-

AK Parti Söke İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Yeter Ertürk de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarı döneminde kadın hakları konusundaki duyarlılığın en üst noktaya taşındığını ifade ederek, anayasal ve yasal düzenlemelerin yapılması yanında kadın hakları konusunun bizzat Başbakanlık düzeyinde dikkate alındığını ifade etti.
MHP Söke İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülnur Doyuran Er de ülkede kadını ikinci sınıf sayan bir zihniyetin söz konusu olduğu ifade ederek, bu zihniyetin kadını sokak ortasında öldürebildiğini, taciz ve tecavüz edebildiğini, töre cinayetlerine kurban verebildiğini belirtti.
Devletin, kadını ve çocuğu koruyamadığını ve köklü çözümler alamadığını savunan Er, kadınların parlamentoda eşit veya sayıları birbirine yakın temsil edilemediğini, sadece bir cinsin egemen olduğu yerde, diğer cinsin sorunlarının çözümünde aksaklıkların olacağını dile getirdi.

-SÖKE KADIN SIĞINMA EVİ DERNEĞİNDEN SÖKE BELEDİYESİNE ZİYARET-

Söke Kadın Sığınma Evi Derneği Başkanı Hatice Atay ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna'yı ziyaret ederek, Söke'de düzenlenecek Sığınaklar ve Dayanışma Merkezleri Kurultayı'nın Söke'de yapılmasındaki katkıları nedeniyle teşekkür etti.
Tuna, ziyarette yaptığı konuşmada, hayatın ve yaşamın yarısının kadınlardan oluştuğuna işaret ederek, ''Kadına her türlü şiddet maruz görülemez. Kadınlar gününü kutluyorum'' dedi.
Söke Kadın Sığınma Evi Derneği Başkanı Hatice Atay da sığınma evlerinin Aydın bölgesinde tek örnek olduğunu belirterek, kadınlara verdikleri destek dolayısıyla Söke Belediyesi yönetimine teşekkür etti.