Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yerleştirmeleri yapılan Aile Hekimleri belirlenen bölgelerindeki görevlerine 13 Aralık tarihinden itibaren başlayacak.
Aile Hekimliği uygulaması 13 Aralık"ta başlıyor. Vatandaşların ikamet yerlerinin yakınlarında ya da kolaylıkla ulaşabilecekleri bir yerde bulunacak, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini alabilecekleri Aile Hekimliği uygulamasına Söke hazır. Aile Hekimliği uygulamasında Söke ilçe merkezinde 20, belde ve köylerde 14 olmak üzere toplam 34 hekim görev yapacak.
HEKİM SEÇME HAKKI 3 AY SONRA
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yerleştirmeleri yapılan Aile Hekimleri belirlenen bölgelerindeki görevlerine 13 Aralık tarihinden itibaren başlayacak. Mevcut Sağlık Ocağı polikliniklerinin yanı sıra bazı bölgelerde hekimler kendileri tarafından kurulacak Aile Sağlığı Merkezi (ASM)"nde hizmet verecek. Vatandaşlar Aile Hekimliği için yerleştirmeleri yapılan hekimlerini uygulamanın başlamasından itibaren 3 ay sonra değiştirebilecek. Ancak bu hekim değişikliği ilçe sınırları içinde olacak. Belde ve köylerden birinde yaşayan vatandaş ilçe merkezindeki bir hekimi veya ilçe merkezindeki bir vatandaş beldelerde görev yapan hekimlerden birini tercih edebilecek ancak mobil hizmet alamayacak.
HASTANELERE DİREKT OLARAK YİNE GİDİLEBİLECEK
Vatandaşların uygulama ile ilgili en fazla merak ettikleri soruların arasında Aile hekimliği uygulamasının başlaması ile Hastanelere Aile Hekiminin sevki ile mi gidileceği konusu oldu. Hastanelere yada diğer sağlık kuruluşlarına gidip tedavi olmak için Aile Hekiminin sevki aranmayacak. Vatandaşlar istedikleri sağlık kurumundan sağlık hizmeti almaya devam edecek. Ancak Aile Hekimleri kendi veri tabanına kayıtlı olan vatandaşların takiplerini başka sağlık kuruluşuna gitseler dahi yapacak. Aile Hekimleri dışında yapılan sağlık kontrol veya tedavilerinden Aile Hekimleri haberdar olacak ve kayıtlara geçilecek. Periyodik olarak ilaç kullanan vatandaşlar ilaçlarını Aile Hekimlerine yazdırabilecek. Bazı özellikli hastalıklar ile ilgili ilaçları Aile Hekimi"nin sevki ile uzman hekimler hastanelerde yazacak. Ayrıca vatandaşlar Aile Hekimlerine gitmeleri halinde hasta katılım payı ödemezken, hastanelere başvurduklarında hasta katılım payı ödeyecekler. Diğer taraftan SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYAN vatandaşlara gelince: Bu vatandaşlar Aile Hekimlerine gittiklerinde muayene, aşılama, enjeksiyon, pansuman, birinci basamakta yapılan tahlil ve film işlemlerinde ÜCRET ALINMAYACAK.
ÇALIŞMA SAATLERİ
Aile Hekimlerine sadece çalışma saatleri içinde müracaat edilebilecek. Hekimin çalışma saatlerini değiştirmesi durumunda, Hekimler saatleri merkezlerin görünür bir yerine asarak ilan edecek. Çalışma saatleri dışında yine Devlet Hastanesi ve diğer sağlık kuruluşlarına gidilebilecek.
SEYAHATTE NE OLACAK
Seyahat etme durumunda vatandaşlar seyahat ettikleri bölgedeki herhangi bir Aile Hekimine gidebilecek. Burada misafir hasta olarak yapılacak tedavi yine ÜCRETSİZ olacak.
DOKTOR ATAMALARI TAMAM
Aile Hekimliği başvuruları ve yerleştirmelerin tamamlanmasından sonra Söke Devlet Hastanesi başta olmak üzere sağlık kurumlarından boşalan hekim kadrolarına atama ve görevlendirmeler tamamlandı. 13 Aralık tarihinde uygulamaya geçilmesi ile birlikte Söke"de hekim sıkıntısı yaşanmayacağı belirtiliyor.
AİLE HEKİMİNİZİ WEB"DEN ÖĞRENİN
Aile Hekiminizi sizde Aydın il sağlım Müdürlüğü"nün web sitesi aracılığı ile veya http://88.255.159.70/ah_sorgulama.php adresinde TC Kimlik numaranızı girerek öğrenebilirsiniz.
SÖKE"DE AİLE HEKİMİ DAĞILIMI
Söke"de Aile Hekimi dağılımı; Söke 1 No.lu Sağlık Ocağı (Endüstri Meslek Lisesi Karşısı) 3 Hekim, Söke 2 No.lu Sağlık Ocağı 3 Hekim, Söke 3 No.lu Sağlı Ocağı 4 Hekim ((Öğretmen evi arkası), Söke 4 No.lu Sağlık Ocağı 2 Hekim (Yenikent), Söke 5 No.lu Sağlık Ocağı 6 Hekim (Eski Hastane), Söke 6. No.lu Sağlık Ocağı 2 Hekim olarak belirlendi. 2 ve 6 No.lu Sağlık Ocakları Bölgesi Çeltikçi, Cumhuriyet ve Kemalpaşa Mahallesi"nin bir kısmını karşılamaktadır. Bu bölgede mevcut sağlık ocağı binası değil, kurulacak olan Aile Sağlığı Merkezi kullanılacak.
“SÖKE VE ÇEVRESİNDE AİLE HEKİMLERİ”
SÖKE MERKEZ :
SÖKE 1 NOLU ASM
SÖKE 1 NOLU ASM HAŞİM CEYLAN
KENAN ÖNER KARA
HÜSEYİN İRFAN KURUÜZÜM
AYALTAN KOÇAK
SÖKE 1 NOLU ASM
SÖKE 2 NOLU ASM
SÖKE 2 NOLU ASM
SÖKE 2 NOLU ASM MEHMET NAZMİ DENİZ
ZAFER VERGİLİ
SÖKE 3 NOLU ASM
SÖKE 3 NOLU ASM SELÇUK GÜLBEN
MEMDUH DAĞLI
SÖKE 3 NOLU ASM
SÖKE 3 NOLU ASM HASAN GENÇSOY
HALİT FUAT SONUGÜR
SÖKE 4 NOLU ASM
SÖKE 4 NOLU ASM KADİR CİNGÖZ
YILMAZ KARABIYIK
SÖKE 5 NOLU ASM
SÖKE 5 NOLU ASM AHMET SARIÇİÇEK
SAİT NAYIR
SÖKE 5 NOLU ASM
SÖKE 5 NOLU ASM ÜLKÜ GÜLBEN
ÜMİT KÜÇÜKBOYACI
SÖKE 5 NOLU ASM
SÖKE 5 NOLU ASM TURAN DÖNMEZ
CEMAL ARAL
SÖKE 6 NOLU ASM
SÖKE 6 NOLU ASM GÜVEN KILINÇ
OKTAY GEZER
BELDE VE KÖYLER :
ATBURGAZI ASM
BAĞARASI ASM ŞÜKRÜ GÜNGÖR
MEHMET HAŞMET KALKANCI
BAĞARASI ASM
BAĞARASI ASM HÜLYA IŞIK
SABRİ SEYİTOĞLU
BAĞARASI ASM
GÜLLÜBAHÇE ASM BERRİN YAZICI
MUSA CERİT
SARIKEMER ASM
SARIKEMER ASM FİLİZ UFUK ÇİLEK
NALAN DEDEBAL İNAL
SAVUCA ASM
SAVUCA ASM MUSTAFA MANTAR
İBRAHİM GÜLTOPU
SAZLIKÖY ASM
SAZLIKÖY ASM DİLBESTE ARMAĞAN
AYTUN ARMAĞAN
YENİDOĞAN ASM
YENİDOĞAN ASM ADNAN GÖKÇİÇEK
BURHAN DEMİRCAN