Basına ve kamuoyuna 2012 yılında başarmak istedikleri faaliyetleri bir sunum ile anlatan Söke Ticaret Odası; hedefledikleri işler ve Söke Ticaret Odası’nın Söke için ne çalışmalar yaptığının önceden bilinmesini istediklerini dile getirdi.
2012 yılı faaliyet raporu ile ilgili sunumu Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran yaptı. Düzenlenen toplantıda Ticaret Odası Meclis Başkanı Behlül Er, Oda meclis üyelerinin yanı sıra Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri bulundu.
2012 yılı faaliyet raporunda yer alan ve gerçekleştirmeyi hedefledikleri faaliyetlerinin bir kısmını 2012 yılının ilk 3 aylık döneminde başardıklarını, geriye kalan kısmının belki de bir kısmını gerçekleştiremeyeceklerini belirten Süleyman Toyran; “Biz Ticaret Odası olarak her yıl kendimize hedefler koyuyoruz. Elbette en büyük dileğimiz bu hedeflerin hepsini hayata geçirebilmek. Sökelilerin Ticaret Odası’nın hangi işler için gayret içinde olduğunu bilmesini arzu ettiğimiz için bu toplantıyı düzenledik” dedi.
Yeni fakülte binasının yapılması, Söke OSB çalışmaları gibi öncelikli konuların 2012 yılında da Söke Ticaret Odası’nın başlıca hedefleri arasında yer aldığını belirten Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran; Söke’nin ticari hayatını canlandıracak Tüketici Haftası Etkinliklerini gerçekleştirmeyi düşündüklerini söyledi. Büyükşehir Belediye Kanunu, Yeni Ticaret Kanunu, deprem gibi konularda uzmanları getirerek bilgilendirme toplantıları düzenlemeyi düşündüklerini belirten Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran; “Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Şarlak bölgesini halkımızın faydalanabileceği mesire alanına dönüştürülmesi çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Şarlak bölgesinin eski yıllardaki haline dönüştürmek ve Söke’ye kazandırmak arzusundayız. Diğer taraftan İlçe Kaymakamlığı ve Söke Belediyesi ile birlikte Demiryolu ve Gar çevresinin sosyal bir alana dönüştürülmesi projesi için girişimlerde bulunduk. Bu bölgede yapılacak çalışmaların Söke’ye büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.
Toyran, 2012 yılında geçmiş yıllarda dile getirilen Karina Projesi’ni yeniden gündeme taşımayı düşündüklerini sözlerine ekledi.