Her yıl olduğu gibi toplanacak fitre ve zekat yardımları için görevlendirmeler yapıldı. Belirlenen görevliler THK tarafından verilen görevli kartları ve THK ile mahalle muhtarlıkları tarafından onaylanan görev yazısı ile yardım toplayacak.

Söke THK Başkanı İdris balcı yaptığı açıklamada vatandaşları yardım toplamak için gelenlerin görevli kartları ve resmi yazılarına bakmaları konusunda uyardı. Söke THK Başkanı İdris Balcı; “Vatandaşlarımızın THK tarafından yapılan organizasyonlara ilgisi her zaman mutluluk verici olmuştur. Söke THK olarak bu yıl da ramazan ayına hazırız” dedi.

Tüm vatandaşları fitre ve zekat yardımlarının yerine ve amacına ulaşması için THK’ya davet eden İdris Balcı; fitre ve zekat miktarının Diyanet tarafından açıklanan alt taban oranının 10 TL olduğunu hatırlattı. Vatandaşların THK’ya yaptığı fitre ve zekat yardımlarını diledikleri her an kontrol edebilme şansı ve haklarının olduğunu dile getiren Söke THK Başkanı İdris Balcı; “THK 1925 yılından bu yana vatandaşlarımızın güven duyduğu kurum olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Toplanan yardımlar üniversite öğrencilerine ve Türk havacılığının geleceği için kullanılmaktadır” dedi. 
Balcı, Bakanlar, Kurulunun aldığı karar gereği toplanan yardımların artık paydaş kurumlarla paylaşılmayacağını, sadece THK tarafından kullanılacağını sözlerine ekledi.