Rektör Birincioğlu"na görevinde başarılar dileyen MHP"li heyet, Söke"nin fakülte özlemini vurguladı. Son günlerde 100 Bin nüfusun altında olan yerleşim birimlerine fakülte açılmaması konusunun gündeme gelmesi ile Söke"nin şok yaşadığını Rektör Mustafa Birincioğlu"na ileten MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu konuyla ilgili bilgiler aldı.
Prof Dr. Mustafa Birincioğlu"nun sözlerinin kendilerini biraz olsun rahatlattığını ifade eden MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu; “Rektörümüz Söke"ye fakülte kazandırılması konusunda Sökelilerin üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğini ve Fakülteyi ne kadar çok arzuladıklarını bildiğini, bu nedenle Ankara"ya konuyu ileterek gerekli girişimleri bizzat yapacağını söyledi. Rektörümüzün aşılamayacak bir sorun yok sözleri içimize soğuk su serpti” dedi.
Söke olarak yıllardır fakülteyi özlemle bekliyoruz diyen Söke MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu ziyareti değerlendirdiği açıklamasında; “Nüfusu Söke"den çok düşük olmasına rağmen bazı ilçelere fakülte ve benzeri çok rağbet gören bölümlerin açılabildiğini geçmiş yıllarda gördük. Söke olarak eğitim kenti olabilmek adına, fakülte ve çeşitli bölümlerin sosyal ve ekonomik faydalarından yararlanmak istiyoruz. Bu Söke gibi bir kentin en doğal hakkı. YÖK"ün bu durumu göreceğini ve Söke"nin bu konuda mağdur edilmeyeceği sanıyorum” diye konuştu.