Pamuk alımlarına devam eden Söke TARİŞ 131 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi bugün itibariyle 37 milyon kilogramın üzerinde pamuk alımı gerçekleştirirken; sezon başında alım için 40 milyon kilogram hedeflenmişti.
Devam eden alımlar hakkında bilgiler veren Söke TARİŞ 131 Nolu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Sert, “Bu yıl Söke Ovası"ndaki rekoltenin 110 milyon kilogram olarak tamamlanması beklendiği göz önüne alındığında, üreticilerin TARİŞ "e duydukları güven bir kez daha ortaya çıktı. Söke TARİŞ Söke Merkez, Sarıkemer ve Güllübahçe alım merkezlerinden yaptığı pamuk alımlarında günlük 1 milyon 400 bin Kg civarında pamuk alımı yapıldığı öğrenildi. TARİŞ tesislerinde günlük 500-550 bin Kg pamuk işlemesi yapıyor” dedi.
Üreticinin zor bir dönem geçmekte olduğunu savunan Sert, “Artan maliyetler ile üretimlerine zor şartlarda devam eden üreticimiz kendi kuruluşu TARİŞ"e sahip çıkmaktadır. Kooperatiflerine sahip çıkan ve pamuğunu TARİŞ"e getiren üreticilerimize çok teşekkür ediyorum. TARİŞ"te bu yıl pamuk alımlarında sorun yaşanmadı” diye konuştu.