Söke Belediyesi öncülüğünde, Söke Genç İşadamları Derneği (SÖGİAD) tarafından düzenlenen “Söke Tarım, Sanayi, Ticaret Sergi ve Panayırı”nın açılış törenine Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi başta olmak üzere protokolün diğer temsilcileri, davetliler ve Sökeliler katıldı.
Bu yıl 18.’si düzenlenen Söke tarım Sanayi ve Ticaret Panayırı’nın Söke için önemine değinen Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) Başkanı Derya Semerci, “Fuarlar iş sektörlerinin birbirlerini tanıması, karşılıklı alışveriş, kriz dönemlerinde iş sirkülasyonunun sağlanması, açıldıkları yerlerdeki sektörlere katkısı bakımından çok önemli” dedi.
Genç İş Adamları Derneklerinin bulundukları yerleşim yerlerinde her zaman sosyal ve ekonomik sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirten Ege ve Akdeniz Bölgeleri Genç İş Adamları Federasyonu (EGAFED) Başkanı Efkan Ceylan, konuşmasında ekonomik değerlendirmelerde bulunarak tarımsal alanda destekleme ve teşviklerin arttırılması gerektiğini söyledi.
Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ise yaptığı konuşmada 2009 yılında yapılan açılışta çiftçinin yaşadığı sıkıntılardan dolayı törenin çok az katılımcı ile yapıldığını, 2010’da da aynı durumun sürdüğünü ancak bu yıl çiftçinin düzelen moralinin açılış törenine yansıdığını söyledi. Kaymakam Demirezer, Tarım Fuarının gerçekleşmesinde SÖGİAD ve Söke Belediyesi olmak üzerek katkısı olan herkese teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilirken, katılımcılar fuarı gezdi, ürünlere baktı. Fuarın açılışına bu yılki katılım gözlerden kaçmazken; Fuar içinde çeşitli animasyon gösteriler ise fuara hareketlilik kazandırıyor.
Söke Tarım, Sanayi, Ticaret Sergi ve Panayırına tarım makineleri, traktör, iş makineleri, süt ve süt sağma ekipmanları, seracılık ve fide üreticileri, damlama sulama sistemleri, yem sanayi, tohumculuk ve tarım ilaçları firmaları, hayvancılık ekipmanları, yenilenebilir enerji, ısıtma ve soğutma sistemleri, inşaat ve prefabrik yapılar, ekolojik tarım ve organik tarım, motorlu araçlar, yan sanayi, beyaz eşya sktörlerinden oluşan yaklaşık 50 firma katıldı. Firmaların Aydın ve çevresi olmak üzere, İstanbul, İzmir ve Denizli’den geldikleri öğrenildi.