14 Eylül Pazar gününe açık kalacak Söke Tarım Fuarı’na Söke başta olmak üzere Adana, Isparta, Uşak, Kütahya gibi illerden toplam 65 firma katıldı. SÖGİAD Başkanı Mehmet Yabancı 21. Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı’na 100 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi. 

Söke Belediyesi öncülüğünde Söke Genç İş Adamları Derneği (SÖGİAD) tarafından organize edilen 21. Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı, Pazar yeri alanında açıldı. Açılış törenine Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, siyasi parti temsilcileri, çeşitli STK, kurum ve kuruluşların temsilcileri ve davetliler katıldı.

Panayırın Söke’nin bir markası haline geldiğini ifade eden SÖGİAD Başkanı Mehmet Yabancı, SÖGİAD olarak büyük bir organizasyona imza atmaktan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Söke’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu ve pamuk tarımında en ön sıralarda olduğunu belirten Mehmet Yabancı; “Panayırımıza bu yıl Adana, Isparta, Uşak, Kütahya gibi illerden toplam 65 firma katılmaktadır. Bu durum panayırımızı bölgesel olmaktan çıkarıp, Ulusal boyuta taşıdığımızı göstermektedir. SÖGİAD olarak çıtayı her yıl biraz daha arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Konuşmasında başarılı organizasyon için SÖGİAD yönetimini kutlayan EGAFED YİK Başkanı Efkan Ceylan, “Gerek EGAFED, gerekse SÖGİAD olarak Söke’nin ve bölgenin girişimcilik alanında ileri gitmesi için elimizden geleni yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Geriye bakıldığında Söke’de açılan panayırın aldığı mesafenin göz ardı edilemeyeceğini belirten Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran; bu yılki fuarın katılımcı ve coşku olarak daha iyi hazırlandığını söyledi. Söke denilince akla sadece tarım ve pamuğun geldiğini, Söke’nin değişik alternatif ürünlerle de anılmasını istediklerini belirten Başkan Toyran; “Söke Ovası’nda çok çeşitli ürünler var. Üretmenin dışında bu ürünleri katma değer haline getirmek ilçemiz ve ülkemiz açısında çok daha hayırlı olacaktır. Üretimin arttırılması ve üretilen ürünün katma değeri yüksek şekilde satılması cari açığın kapanmasında birebir etken olacaktır. Su, tarım ve gıda özellikle gelecek için çok önemli kavramlar. Zenginliklerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

21.’si gerçekleştirilen Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırı’nın çok önemli olduğuna dikkat çeken İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer konuşmasında; “Çok önemsenmesi, desteklenmesi ve gönülden teşfik edilmesi gereken bir faaliyet. Dünyada kentler markalaşma yönünde büyük mücadeleler veriyorlar. Herkes marka olmak yada daha fazla marka yaratmak için çaba gösteriyor. Bu panayırı ilçemizin markası olarak rahatlıkla kabul edebiliriz” dedi.

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın da konuşma yaptığı törende protokol üyelerince açılış kurdelesi kesildi. Söke Tarım Sanayi Ticaret Sergi ve Panayırında yer alan stantlar gezildi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg
20140912aw190958_02.jpg20140912aw190958_03.jpg