Söke Sivil Toplum Örgütleri Platformu Ankara temasları ile ilgili değerlendirmeyi basın toplantısı ile duyurdu. Söke Ziraat Odası’nda gerçekleşen basın toplantısında Söke Ziraat odası Başkanı Kemal Kocabaş, Söke Ticaret odası Başkanı Süleyman Toyran, Söke Demirciler ve Madeni eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, SÖGİAD Başkanı Derya Semerci, Söke Ticaret Borsası Meclis Üyesi Salih Deniz Günal bulundu.
Yapılan açıklamada Ankara’da Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şener ile görüşüldüğü ve bu görüşmede pamuğun stratejik ürün kabul edilmesi, emanete pamuk bırakmak, TARİŞ’in devreden çıkarılmasının üreticiyi etkileyen sonuçlarının aktarıldığı belirtildi.
Ankara’ya giden heyetin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile lisanslı depoculuk konusun aktarıldığı belirtilirken; Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Kutbettin Kuzu’ya pamuk destekleme primlerinin 60 Kuruş’a çıkarılması talebinin iletildiği söylendi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Orhan Ethem ile görüştüklerini belirten Söke Sivil Toplum Örgütleri Platformu açıklamasında; “Orhan Ethem’e Söke’ye Fen Lisesi talebimizi ilettik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı Halil Etyemez’e atıl durumdaki İş-Kur binasıyla ilgili düşüncelerimizi dile getirdik” denildi.
Basın toplantısını gerçekleştiren Söke Sivil Toplum Örgütleri Platformu bileşenleri Ankara temaslarında kendilerine yardımcı olan Ak Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve A. Gültekin Kılınç’a teşekkür ettiklerini ifade ettiler.
Söke Ticaret odası Yönetim Kurulu başkanı Süleyman Toyran; “Konuları Ankara’ya taşıdık. Ancak undan sonra takip etmek de çok önemli” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg