Deve Güreşlerine yaptığı ev sahipliği ile bilinen Söke"de ilk kez boğa güreşi düzenlendi. Akçakaya ve Pamukçular Köylerinin su şebekesi için düzenlenen boğa güreşine Ege"nin dört bir yanından güçlü boğalar katılınca etkinlik zevkli ve çekişmeli geçti.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Başkanı İsmail Hakkı Eser ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Akif Pala"nın da izlediği boğa güreşlerini sıcak havayı fırsat bilen yüzlerce seyirci piknik yaparak izledi. Bölgenin olmazsa olmazı davul-zurnanın susmadığı güreşlerde 130 boğa arenaya çıkarken, güreşler boyunca veteriner hekimin yanı sıra ambulans hazır bekledi. Akşam geç saatlere kadar devam eden güreşlerde Aydın, İzmir ve Muğla"nın ünlü pehlivan boğaları kıran kırana güreşti.
Söke"de ilk kez yapılan boğa güreşinde organizasyonda sorun yaşanmaması nedeniyle güreş severler başta Akçakaya Köyü Muhtarı Hasan Baba ve Pamukçular Muhtarı Mustafa Tanyeri olmak üzere tertip komitesini kutladılar.
Aldıkları olumlu eleştirilerin kendilerine destek verdiğini belirten Akçakaya Köyü Muhtarı Hasan Baba; “Söke ilçemizde ilk olması nedeniyle tüm kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum örgütlerinden aldığımız destek ile güreşimizin sorunsuz geçmesini sağladık. Köyümüzde bu yıl birincisini yaptığımız boğa güreşlerini geleneksel hale getirmek arzusundayız” dedi.
Boğa Güreşinden elde edilecek olan gelirin Akçakaya ve Pamukçular Köyü İçme suyu şebekesi yenileme çalışmalarında kullanılacağını söyleyen Pamukçular Köyü Muhtarı Mustafa Tanyeri etkinliğe destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.