Söke-Milas karayolu trafiğe kapandı, yağmura hazırlıksız yakalanan çok sayıda vatandaş yolda kaldı, ilçenin bazı mahallelerinde işyerleri ve evleri su bastı.
Söke-Milas karayolu Sanayi Sitesi bölgesi, Albayrak Caddesi ilçe stadyumu civarı, SÖKTAŞ fabrikası önünde bazı araçlar yağmur sularının biriktiği bölgelerde su içinde kaldı. Araçların içlerine su dolduğu görülürken, sürücüler zor anlar yaşadı. Suya kapılan araçlar görevliler ve vatandaşların yardımı ile kurtarıldı.
Söke-Milas karayolu Yenidoğan belde sınırında bulunan cezaevi bölgesinde yamaçlardan gelen yağmur suları ve malzemenin menfezleri kapatması yolda olumsuzlukların yaşanmasına neden oldu. Yolda trafiği seyretmesi mümkün olmayınca karayolu, güvenlik güçleri ve karayolları ekipleri tarafından ulaşıma kapatıldı. Cezaevi önünde çalışmalar devam ederken yağmur sularının aşırı biriktiği aynı karayolu üzerinde SÖKTAŞ fabrikası önünde bir başka olumsuzluk yaşandı. Ekipler burada da çalışma yaparak suyun
tahliyesini sağlayıp, karayolunu kademe kademe trafiğe açtı.
İlçede özellikle Yenicami Mahallesi'nin Bağarası Caddesi'nde bulunan Yörük Mahallesi denilen bölgede evlerin zemin kat ve depolarını su bastı. Bu bölgede vatandaşlar, eşyalarını ve depolarda bulunan malzemelerini kurtarabilmek için yoğun çaba sarf etti. Ev ve işyerlerini su basan vatandaşlar yağmurun azaldığı saatlerde ev ve işyerlerinden suları çıkarmak için çalıştı.
Söke Belediyesi, Söke Ovası Sulama Birliği, Karayolları, emniyet güçleri başta olmak üzere ilçede yağışın yarattığı olumsuzlukları önlemek için var güçleri ile çalışırken; Kuşadası ve Didim Belediye ekipleri Söke'ye gelerek çalışmalara destek verdi. İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi çalışmaları yakından takip etti.
İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer gerekli tüm çalışmaların başta Söke Belediyesi, Söke Ovası Sulama Birliği ve Karayolları ekipleri olmak üzere yapıldığını söyledi. Can kaybının yaşanmadığını ve çok ciddi zararın meydana gelmediğini ifade eden Kaymakam Mehmet Demirezer; aşırı yağışın ilçede olumsuz etkilerin izlerinin silinmesi için çalışmaların tüm gayretle devam ettiğini söyledi.
3 saat süren beklemedikleri kadar çok yağış ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; "Söke ve çevre belediyelerden gelen teknik ekip ayrıca karayolları ekipleri ile sorunları çözmek için uğraşıyoruz. Vatandaşlarımızın aşırı yağış sonrası yaşadığı olumsuzlukları en asgariye indirmek için çalışıyoruz. Milas karayolu trafiğe bir süre kapalı kaldı. İlçe merkezinde de ev ve işyerlerinde yaşanan sıkıntıları gidermek için ekiplerimiz var güçleri ile çalıştı" diye konuştu.