Etkinlikler kapsamında ilk konseri Kültür Bakanlığı sanatçısı Nebi Yaşar verdi.
Köprübaşı otopark alanında gerçekleşen konsere vatandaşın büyük ilgisi olurken; konseriz izleyenler arasında Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Söke İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin, İlçe Jandarma Komutanı J. Yüzbaşı Cuma Kalmaz ve davetliler yer aldı.
Söke 7. Pamuk Festivali ve Kurtuluş Etkinliklerinin açılış konserinin başında kısa bir konuşma yapan Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Festival kapsamında gerek yerel gerek ulusal sanatçılarla birlikte olup, müzik, sanat ve eğlence ile iç içe olacağız” dedi. Bu yıl Festival kavramını biraz daha değiştirdiklerini, fuar ve çocuk oyun alanını da içe kattıklarını belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna; “Amacımız gündüzleri ışıldadığı kadar geceleri de ışıldayan bir Söke"yi yaratmak. İnşallah halkımızın da bu anlamda katkısı olur ve geceleri de hayatın aktığı bir Söke"yi hep birlikte yaratırız” dedi.
Başkan Yardımcısı Levent Tuna"nın konuşmasının ardından Söke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Ege yöresi halk oyunlarından oluşan bir gösteri sundu. Halk Oyunları gösterisi sonrası Sökeli sanatçı Nebi Yaşar birbirinden güzel Türk Halk Müziği ezgilerini seslendirirken; konseri izlemeye gelenlere keyifli saatler yaşattı. Konserin sonunda Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi sanatçı Nebi Yaşar"a günün anısına plaket ve çiçek takdim etti. Başkan Özekmekçi sanatçı Nebi yaşar ve etkinliklere katılan herkese teşekkür etti.
“SÖKE"DE KONSERLİ GECELER”
Söke 7. Pamuk Festivali ve Kurtuluş etkinlikleri konserli geceler ile renkleniyor. Nebi yaşar Konseri ile başlayan etkinliklerde Söke TSM ve THM Koroları, ünlü sanatçı Sabahat Akkiraz, genlerin yakından tanıdığı Grup Gripin, Sökeli popçu Cem Altıntaş, ünlü sunucu Hakan Doğanay ve ünlü sanatçı Volkan Konak Sökelilerle birlikte olacak. Ayrıca Festival ve Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Söke Belediye Başkanlığı 1. Satranç Turnuvası 4-5 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.