“BİR FİRMA ÜRETİME BAŞLADI BİLE”
Söke OSB’de 5 bin 300 m² alan üzerinde kurulan Yiğitler Madencilik Yapı Tek. İnş. Enerji Üretim Pet. San. ve Tic. A.Ş. firması üretimine başlayan ilk firma olurken; firma Söke OSB’den yurtiçi ve yurt dışına ilk satışlarını gerçekleştirdi bile.
“3 FİRMA FABRİKAYI KURACAK”
Bir firmanın Söke OSB’de üretime başlamasının ardından şimdide 3 firma sanayi tesislerini kurma çalışmalarına başlıyor. Noordzee Su Ürünleri A.Ş. 26 bin 863 m² parsel üzerinde balık yemi üretimi fabrikası, Ada Dörtler İnşaat Taahhüt İhr. Ltd. Şti 10 bin m²’lik iki adet parsel üzerinde büz ve parke taşı üretimi fabrikası ve Seko Kimyevi Maddeler Ticaret Ltd. Şti 5 bin m²’lik parsel üzerinde havuz kimyasalları üretimi fabrikası kurmak için çalışmalarına başlayacak.
“YEM SEKTÖRÜNÜN GÖSDESİ OLDU”
Söke OSB Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre Söke OSB’ye resmi olarak yer taleplerinde artış gözleniyor. Bu firmaların birçoğunun hayvancılık ve yem firmaları olması dikkat çekiyor. Kayhan Ailesi AGRİTA için başvuruda bulunan firmalar arasında yer alıyor. Söke OSB’den yapılan açıklamada; “Umurlu OSB’ de fabrikaları bulunan İnci Kimya ve Makina Sanayi Ltd. Şti isimli firma Rus ortakları ile birlikte 17 bin m² alan üzerinde Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan yemi fabrikası kurmak için OSB’mizle anlaşmaları imzalamışlar ve ödemeleri yapmışlardır. Bunun yanında Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yatırımları olan önemli bir firma, OSB’mizde 10 bin m² alan üzerinde yem endüstri makinaları ile mama üretimi yapmak için görüşmelerini devam ettirmektedirler. Birkaç gün içinde anlaşmaların yapılması beklenmektedir. Sökemizdeki en büyük sanayicilerinden KAYHAN ailesinin şirketlerinden olan AGRİTA TARIM HAYVANCILIK SANAYİ A.Ş. OSB’mizde Yem Sektöründe tesis kurmak amacıyla arsa almak için resmen müracaat etmiştir. Bu ailenin OSB’mizde yatırım yapacak olması, Söke OSB’ ye olan güvenin ne kadar arttığını göstermektedir. Bu talep de, hepimiz için başka bir gurur vesilesi olmuştur” denildi.
“UZUN BEKLEME SÜRELERİ SONA ERDİ”
Söke OSB’de yaşanan bu hareketlilik ve önemli sanayi kuruluşların Söke’de yatırım yapma isteklerinin kendilerini memnun ettiğini dile getiren Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Candal; “OSB’mizde yatırım yapmak isteyen sanayicilerimize, talep ettikleri parseller 1- 2 ay içinde dolguları tamamlanır tamamlanmaz hemen verilebilmektedir. Artık uzun bekleme süreleri sona ermiştir. Hemen hemen her gün çeşitli sektörlerden, çeşitli sanayi kuruluşlarından OSB’mizde yatırım konusunda görüşmeler yapılmaktadır” dedi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png