Efeler Çiftliğinden başlayıp Söke’deki üretim tesislerinde peynir ve süt ürünleri olarak raflardaki yerini kısa sürede alan Moova’nın öyküsü düzenlenen basın turu ile kamuoyu ile paylaşıldı. TÜSİAD’ın eski Başkanı olan Moova Gıda yönetim kurulu başkanı Hilmi Kayhan’nın da katıldığı tanıtım turunda şirket yöneticileri Moova hakkında bilinmeyenleri anlatırlarken; Kayhan, Hayvancılığın devletin izlediği sıfır faizli teşvik politikası ile atağa geçtiğini söyledi.
Tekstil sektörünün önemli yatırımcısı Söktaş Grubu, tarım ve gıda sektörüne de iddialı girdi. Aydının Germencik ilçesi yakınlarında 1.500 dekar alna kurulan Efeler Çiftliği ile birlikte Söktaş Grubu’nun bünyesinde yer alan Moova, Avrupa standartları ortalamasının altında bakteriye sahip sütünü 6 bin 500 baş hayvanıyla Efeleler Çiftliğinden alıyor. Çiftliğindeki hayvanlara asla antiyobatik vermeyen Moova, taze sütünü çiftliğe yakın mesafede olan Söke’deki tesislerinde anında işleyerek sütünün kalitesini koruyor. Moova Gıda CEO’su Olcay Sunucu, her pakette standart bir lezzete ulaşarak sektörde önemli bir problemi aştıklarını belirterek; “Süt ve Süt Ürünleri sektörüne yüksek kalite standartlarını getiriyoruz. Ekosistemimiz ve hastalıklardan ari çiftliğimize gösterdiğimiz özen,ürünümüzün kalite standardını belirliyor” dedi.
Tekstil sektörünün önemli yatırımcısı Söktaş Grubu, tarım ve gıda sektörüne de iddialı girdi. Söktaş Grubu 100 yıllık aile geleneği hayvancılık deneyimini Efeler Çiftliği’ne aktardı. Tararım, planlama ve uygulama ile 10 yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olan Efeler Çiftliği 6 bin 500 baş hayvan ile Avrupa’nın sayılı en büyük çiftliklerin arasına girmeyi başardı. Yaklaşık 500 kişinin istihdam edildiği çiftlik hastalıklardan ari ve İSO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasına sahip Türkiye’nin ilk işlemesi olması açısından da önem taşıyor.
MOOVA’NIN SÜTÜNÜ VE PEYNİRİNİ FARKLI KILAN ZİNCİR, EFELER ÇİFTLİĞİNDEN BAŞLIYOR
Avrupa Birliği standartlarında üretilen sütün mililitre başına 100 bin bakteri sınırı varken, Efeler Çiftliğinde üretilen sütte ise izin verilen bakteri oranı milimetrede sadece 3 bin. Çiftlikteki hayvanlara asla antibiyotik verilmezken, soy ağaçları da titizlikle kaydediliyor. Olağanüstü hijyenik koşullarda günde 3 kez el değmeden gerçekleşen sağımlarda elde edilen süt çiftliğe 30 kilometre mesafedeki günlük 360 ton çiğ süt işleme kapasitesine sahip olan MOOVA Süt Ürünleri Tesislerine ulaşırken çiftlikte üretilen sütün besin değerini kaybetmeden tazeliğini koruyarak fabrikaya gelip anında işlenmesi dikkat çekiyor.
Moova Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Kayhan ailelerinin 100 yılı aşkın bir süredir hayvancılıkla uğraştığını belirterek; “Bu bizim geleneksel olarak en iyi yaptığımız işlerden biri. Birikimimizle, değerlerimizle ve fark yaratan yatırım anlayışımızla, esnaf ve en taze ve en lezzetli sütü, tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Kurduğumuz eko sistem, hem bölgeye çok ciddi bir katma değer sağlayacak hem de süt pazarına yeni bir anlayış getirecek. Çevresindeki çiftçileri ekosistemin içine alması; böylelikle örnek alınacak bir kırsal gelişim modelinin hayata geçirerek büyüyen bir ekosistem oluşturması da, Efeler Çiftliği’nin ve Moova markasının farklı yatırım anlayışını ve yarattığı değerleri ortaya koyuyor” dedi. Kayhan sözlerine; “Yeni bir markayız, süt ve peynirle yola koyulduk. Moova markasıyla, tüketicilere, ihtiyaçları olduğunda ulaşabilecekleri ve her zaman güvenebilecekleri bir marka altında hayat kalitelerini geliştirebilecekleri doğal ve ‘premium’gıda ürünleri sunmayı sürdüreceğiz” diyerek devam etti.
İtalya ve Hollanda’dan özel peynir ustası getirerek peynir üretiminde Avrupa damak tadını da yakalandığı Moova bir yandan paketlenmiş süt bir yandan da farklı peynir üretimleri hızla devam ederken Moova Gıda Ceo’su Olcay Sunucu marka ve ürünler konusunda detaylı bilgi verirken; “Uzun, ayrıntılı ve titiz bir çalışma neticesinde üretilen sütümüzün ve peynirlerimizin her birinin kendi türlerinde, türlerinin en iyisi olacağına inanıyoruz. Peynirde yüksek kalite segmenti yaratacağız” dedi. Sunucu; “Peynirlerimiz günlük, yöresel ve gurme olarak 3 gruba ayrılıyor. Her grup için Türkiye’den ve Avrupa’dan peynir uzmanlarını bir araya getirdik. Bir yıldır tat testlerini hem uzmanlarımızla hem de tüketicilerimizle yapıyoruz. Tulum peynirini seven, her pakette aynı standardı yakalamış gerçek tulum peynirini Moova’da bulacak. Gouda seven, Hollanda’dan getirdiğimiz ustanın formülü ile peynirini Moova’dan alacak” diye konuştu.