Okul Bahçesinde yapılan törenin açış konuşmasında okullarının tarihçesi ile ilgili olarak bilgi veren okul Müdürü Şükrü Özçelik, 1948 yılında Halk Eğitim Merkezi binasında Kız Sanat Okulu adı altında başlayan eğitimin 1968/69 eğitim döneminde kız enstitüsüne dönüşmesinin ardından 66 yıldır eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu dile getirdi. Özçelik; “Okulumuzda Kız Teknik Lisesi, Anadolu Kız Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Mesleki Açıköğretim Lisesi olmak üzere dört farklı program uygulanıyor. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Giyim Üretim Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Bilişim Hizmetleri, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Güzellik Saç Bakım Hizmetleri olmak üzere altı alan ve bu alanlara ait on dalda eğitim ve öğrenim faaliyetlerini sürdürülmektedir” dedi. Özçelik bu eğitim öğretim yılında okullarında 737 lise, 75 açık lise ve 42 ana okul öğrencinsin eğitim gördüğünü sözlerine ekleyerek bu dönem sonunda 25 açık lise ve 162 örgün olmak üzere toplam 187 öğrenciyi mezun etmenin mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Törende dönem birincilerinden Anadolu Kız Meslek Lisesi 12-D sınıfı öğrencisi Ayşe Karalar mezun olan öğrenciler adına duygularını dile getirirken okulun diğer bölüm birincileri Teknik Lise’den Berna Ufuk, Kız Meslek Lisesinden Gülay Sever ile birlikte yaş kütüğüne isimlerini çaktılar.
Halk Oyunları Ekibinin sergilediği Ege Yöresi oyunları ile devam eden tören sonunda giyim bölüm öğrencileri kendi ürettikleri kıyafetleri podyumda başarı ile sundular.