Gerçekleştirilen toplantıda Söke Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu seçildi. Söke Kent Konseyi’nde yer alan çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı . Saygı duruşu ile başlayan genel kurulu toplantısının başında Başkan Levent Tuna, Kent Konseyi ve Yerel Gündem-21’in çalışma esasları hakkında kısa bir bilgi verdi. Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna konuşmasında; “yönetimin tabana yayılması, halkın ve demokratik kitle örgütlerinin yönetime katkıda bulunması açısında Kent Konseyi önemli bir olgu. Yerel Gündem-21 kalkınma ve çevre konularını dengede tutarak çalışmayı amaçlar” dedi.
Divan Başkanlığı’nı Söke Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Toyran, divan katipliklerini Türkiye Kadınlar Birliği söke Şubesi Başkanı Filiz Aykanat ve Kemalpaşa Mahallesi Muhtarı Yusuf Örkeli’nin yaptığı Söke Kent Konseyi toplantısında 2 yıl görev yapacak Kent Konseyi Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu belirlendi.
Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna Kent Konseyi Başkanlığı’na yeniden seçilirken; yapılan seçimde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Söke Şubesi adına Nimet İncedal, SÖGİAD adına Derya Semerci, Baro’yu temsilen Av. Ahmet İnal, Muhtarları temsilen Konak Mahalle Muhtarı Galip Hanaylı, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nı temsilen Tahir Yabancı, Sökespor’u temsilen İdris Akça ve ADD’yi temsilen Cafer Şahin yürütme kurulunda yer alan isimler oldular. Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda Kadın ve gençlik Meclisi Başkanları doğal üye olarak yer almaktalar.
Yapılan seçimler sonrasında Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna teşekkür ederken, son dönemde Söke’de sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek platform oluşturmalarını takdirle izlediğini belirterek; “Söke Kent Konseyi sivil toplum örgütlerinin kentleri için ciddi çalışmalar ortaya koyabilecekleri demokratik bir platform. Bu nedenle bu çatı altında da kent yönetiminde söz sahibi olunmalı ve çalışmalar yapılmalı” diyerek, konseye davetli olan tüm sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlar ile siyasi partilere çağrıda bulundu.
Söke Kent Konseyi genel kurulu divan başkanı Süleyman Toyran ve Baro temsilcisi Av. Ahmet İnal tarafından yürütme kurulu toplantılarının bir kısmının genişletilmiş olarak yapılmasını, kent konseyinin daha sık bir araya gelmesi önerisinde bulundular. Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna katılımcıların soruları üzerine Kent Konseyi çalışmaları ile ilgili bilgiler verirken; “Kent Konseyi’nin çalışmalarının etkinliğine en büyük örnek kentin anayasası olarak nitelendirilen Nazım İmar Planı çalışmalarıdır. Bildiğiniz gibi o dönemde kent konseyinde bulunan sivil toplum örgütleri ve kurumların önerileri üzerine Nazım İmar Planı şekillenmiştir” dedi.