Söke Kent Konseyi içinde doğal üye olarak yer alan siyasi partilerden sadece Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Saadet Partisi (SP)"nin katılması dikkat çekti.
Saygı duruşu ile başlayan Kent Konseyi toplantısında Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hatice Sarınç yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna yaptığı konuşmasında Kent Konseylerinin ülkede yerleşme, sistemleşme ve kurumsallaşma süreci yaşadıklarını belirterek, Söke"de Kent Konseyi"nin ciddi adımlar attığını söyledi. Kent Konseylerinin birçok yerde yönetmelik ve yasa gereği kurulduğuna dikkat çeken Söke Kent Konseyi başkanı Levent Tuna; “Kent Konseyleri içinde yer alan sivil toplum örgütleri ve resmi kurumlar aracılığı ile halkın karar süreçlerine ortak olması, konseyde alınan kararların belediye meclislerine sunulması Kent Konseylerinin başlıca kuruluş amacı” dedi. Söke kent Konseyi çatısı altında başarılı çalışmalar ortaya koyan Kadın Meclisinden gurur duyduğunu ifade eden Söke Kent Konseyi Başkanı levent Tuna; “Kadın Meclisimiz çok değerli çalışmalar yapıyorlar. Bu sene gençlik meclisimizi de oluşturduk, çalışmalarına başladı” dedi. Kent Konseyi çalışmalarında büyük yol kat etmiş Konak Belediyesi ile ilişkiler içine girdiklerini ve ortak çalışmalar ortaya koyacaklarını belirten Levent Tuna bu kapsamda Kent Evleri Projesi çalışmalarına başladıklarını söyledi. Söke Kent Konseyi son bir yılık döneminde en önemli çalışmalardan biri olarak muhtarlar toplantısını gördüğünü ifade eden Söke kent Konseyi başkanı Levent Tuna; “Muhtarlarımız ile "Kent sorunları ve çözüm yolları" toplantımızı her ay periyodik olarak yapıyoruz. Bu güne kadar bir ay hariç her ay aksatmadan yaptık. Burada takriben 150"nin üzerinde sorun gündeme getirildi. Muhtarlarımız tarafından iletilen sorunlara çözüm yolları aranıyor, ilgili birimlere iletiliyor çözülemeyenlerde en azından programa alınıyor” dedi.
Toplantıya katılanlara teşekkür eden Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna; konseyde yönetmelik gereği doğal üye olarak yer almalarına rağmen katılmayan siyasi partiler ve bazı sivil toplum kuruluşlarına sitem etti. Söke Kent Konseyi olağan ikinci genel kuruluna sadece Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Sevim Şahin ve Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Mehmet Emin Erbaş"ın katılması dikkat çekti. Toplantıya esnaf odalarından ise sadece Demirciler Odası adına Erkan akbabalı katıldı. “Gönül ister ki ilçedeki tüm siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları kent Konseyi toplantılarına katılsın” dedi.
Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna; “Kentin sorunlarına yönelik çalışmaların yapılabileceği, sorunların masaya yatırılabileceği ve projelerin konuşulabileceği daha uygun platform, kürsü bulunamaz. Kent Konseyleri yönetime etkin şekilde katılmanın bir zemini. Ancak nedense ne siyasi partilerimizi nede özellikle esnaf odalarımızı toplantılarımızda, genel kurullarımızda davet edilmelerine rağmen göremiyoruz” diyerek sitemde bulundu.