Söke Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıya Konsey Başkanı Levent Tuna başta olmak üzere Kent Konseyi üyeleri muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna yaptığı açılış konuşmasında konsey üyelerine katkı ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. Söke Kent Konseyi’nin demokratik bir platform olduğunu belirten Levent Tuna, konseyin kararlarının etkisinden söz etti. Kadın Meclisi’nin yaptığı faaliyetler ve 2012 yılı çalışma programı ile ilgili bilgilerin verildiği Söke Kent Konseyi toplantısında kent Konseyi çatısı altında Çocuk Meclisi’nin kurulması için karar çıktı.
Geçen toplantıda trafik sorunlarına ilişkin komisyon oluşturulması ve raporun hazırlanması karar sonrasında ilçe trafik sorunları raporunun hazırlandığı ve yetkili birimlerle paylaşıldığı belirtildi. Hazırlanan rapor önümüzdeki günlerde Söke’de çalışmaya başlaması beklenen trafik uzmanlarına da verileceği söyledi. Söke Kent Konseyi Başkanı Levent Tuna, ilçe trafik sorunlarına ilişkin raporun hazırlanmasına emeği geçen komisyon üyelerine de ayrıca teşekkür etti.
Söke Kent Konseyi olağan meclis toplantısında Söke Belediyesi Katı Atık Entegre Tesisi Projesi ile ilgili sunum yapıldı. Onay aşamasında olan Entegre Tesisi ile ilgili yüklenici firma Hexagon Firması yetkililerince sunum yapıldı. Katı Atık Entegre Tesisi ve yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgilerin verildiği sunumda Kent Konseyi üyeleri merak ettikleri konuları yetkililere sorma fırsatı buldular.