vrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Merkezi Başkanlığı tarafından yetişkin eğitimine yönelik uygulanan Grundtvig Projesi'nin, "Hayattaki Misyonumuz İş Hayatının Kapılarını Açıyor" adlı çalışması kapsamında proje ortağı Avusturya, İspanya, Hollanda, Portekiz, İngiltere, İtalya ve Macaristan'dan 9 kişilik grup Söke'ye geldi.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer başkanlığında oluşturulan projenin Türk ortakları, Avrupalı ortaklarla birlikte Söke Ticaret Borsası laboratuvarı ve Atburgazı beldesindeki Tabia Bitkisel Yağ Fabrikası'nda da inceleme yaptı.

Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, inceleme gezilerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yıl sürecek proje ile işsiz kalan kişilere yönelik rehberlik çalışması yapan danışmanlar, koçlar ve eğiticilere yönelik bir rehber hazırlanmasının hedeflediğini belirterek, "Kaymakamlık olarak ilk defa AB projelerinin birinde yer alıyoruz. Böyle bir projede yer aldığımız için Söke adına gururluyuz. Geçen yıl Aydın'da sadece üç projenin kabul görmesi ve bu projelerden birinin Söke Kaymakamlığı olması sevindiricidir" dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png