Söke Mimarlık Fakültesi inşaatı ile ilgili ihalenin yapılmasının ardından inşaatının başlanamama nedenini statik hesapların yeniden yapılması olarak açıklayan Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, inşaatın fiilen başladığını duyurdu. Proje yeniden gözden geçirildi, statik hesapları yeniden yapıldı diyen Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Bu nedenle ihaleden bu yana gecikme oldu. Artık bundan sonra inşaatın hiç durmadan, sonuna kadar devamını temenni ediyorum” dedi. 

Fakülte binası ile Söke’de okullaşmayı “birlikte başaracağız” diyen Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “İlçe olarak, STK’lar, hayırseverlerimiz, iş adamlarımız olarak; bu konuya önem veren herkesin destek vermesi suretiyle başarılı olabiliriz. Bu işin altından hep birlikte elele vererek kalkacağız. Fakültelerimizi Söke’ye kazandıracağız” dedi.

İl Özel İdareden 1 milyon TL, hizmet birliğinden 750 Bin TL, hayırsever Ayşe Avcı’dan 600 Bin TL, Söke Belediyesi’nden 500 Bin TL olmak üzere fakülte binasına aktarılan kaynakların olduğunu belirten Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; hayırseverlerin ve Sökelilerin desteklerini beklediklerini de ifade etti.