Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan “Misafir-1” adlı operasyon yapılmış; 418 polis ve 52 araç ile 32 ayrı noktaya sabaha karşı yapılan kapsamlı operasyon ses getirmişti. Gerçekleşen operasyonda 22 şüpheli şahıs, birçok suç eşyası ve çalıntı malzemeye el konmuştu.

Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; operasyon ve sorgulamanın ardından 22 şüphelinin adli makamlara sevk edildikleri, şahıslardan 6’sının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ve 16 şüphelinin ise tutuklanarak cezaevine teslim edildiği belirtildi.

İlçe emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Operasyon öncesinde çalışmalar devam etmekteyken suç eşyaları ile birlikte yakalanan 20 şüpheli ile toplam 36 şüpheli şahıs örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt ile birlikte hareket etmek, üye olmak, nitelikli hırsızlık (evden ve oto hırsızlığı), konut dokunulmazlığını ihlal, mala zarar vermek, yağma, silah taşıma kanununa muhalefet ve şantaj suçlarından tutuklanarak cezaevine konmuştur” denildi.

“ÇOK SAYIDA OLAY AYDINLATILDI”

Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aydın Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yapılan MİSAFİR-1 isimli operasyon birçok faili meçhul olayı da aydınlığa kavuşturdu. Edinilen bilgiye göre operasyon 40 hırsızlık olayı, 1 yağma, 1 şantaj, 2 adet silah taşıma kanununa muhalefet olayını aydınlattı. Ayrıca 11 adet uyuşturucu madde imali ve ticareti suçundan işlem yapıldığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg