Ziyarette; SÖGİAD Başkanı Derya Semerci ile Ege ve Akdeniz Bölgeleri genç İş Adamları Dernekleri Federasyonu (EGAFED) Başkanı Efkan Ceylan başta olmak üzere SÖGİAD Yönetim Kurulu üyeleri hazır bulundu. Söke2de çalışmaları ile ilgili bilgi veren İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin Bayram tatili döneminde 8 hırsızlık olayı gerçekleştiğini ve bu olayların tümünün aydınlatıldığını söyledi.
TARIM FUARINA İLGİ MEMNUN ETTİ
Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin’in SÖGİAD ziyaretinde Söke’nin çeşitli konuları gündeme gelirken; SÖGİAD Başkanı Derya Semerci bazı değerlendirmelerde bulundu. SÖGİAD olarak 8-11 Eylül tarihlerinde Söke Belediyesi öncülüğünde Tarım, Sanayi, Ticaret Sergi ve Panayırı’nı gerçekleştirdiklerini belirten Derya Semerci; ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Söke Tarım, Sanayi, Ticaret Sergi ve Panayırı’na katılımcı firmaların ağırlıklı olarak Söke firması olması için çalıştıklarını, bu konuda Söke Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu’nun büyük destek verdiğini söyleyen SÖGİAD Başkanı Derya Semerci; “Kalkınma Ajanslarının tarım makinelerine verdikleri desteklemeler, tarım makinesi üreticilerinin sezonu tamamlamaları veya çok yoğun çalışmalarına rağmen katılımları bizler için önemliydi” dedi. Ayrıca bu yıl vatandaşlarımızın tarım sergi ve panayır alanına gerçekleştirdikleri yoğun ziyarette dikkat çekiciydi, Tüm katılımcı firmalar başta olmak üzere Söke halkına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“ARA VE TEKNİK ELEMAN PROJELERİ GELİŞTİRECEĞİZ”
Bazı sektörlerde işletmeler ile yapılan değerlendirmeler sonunda iş kollarında ara veya teknik eleman sıkıntısının öne çıktığını belirten SÖGİAD Başkanı Derya Semerci, İş-Kur ile ortak projeleri gündemlerine alacaklarını söyledi. Konuyla ilgili olarak hibe ve desteklemelerin olduğunu belirten Derya Semerci, “Ara ve teknik eleman sıkıntısı her sektörde var. Günümüzde maalesef mesleki eğitime yönelmede de sıkıntılar var. Bu gerçekten yola çıkarak SÖGİAD olarak projeleri geliştirip, hayata geçirmek istiyoruz” dedi.