Söke Recep Yazıcıoğlu Kongre Salonu"nda yapılan toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Etrürk, AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pülevneli, AK Parti Söke İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel, partililer ve çak sayıda davetli katıldı.
Toplantı da ilk olarak divan teşekkülü oluşturuldu. AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, divan başkanlığına seçilirken; İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, Söke İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel, Söke Kadın Kolları Başkanı Belkıs Yavaşoğlu, Söke Gençlik Kolları Başkanı Tuna Gökhan da divan üyeliklerine seçildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından toplantının açılış konuşmasını yapan Söke İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel, 29 Mart Yerel Seçimlerin değerlendirmesini yaparak, seçimden bugüne kadar geçen süre içerisinde Ak Parti Söke Teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi. İlçe Başkanlığının yeni bir binaya taşındığını ifade eden Mehmet Uyguntüzel, “Biz Birlikte Söke"yiz, Biz Birlikte Türkiye"yiz, Ülkemizin büyük hedefleri, büyük umutları var, Gençlik ve Kadın Kollarımızın hep yanımızda olması da bize gelecek için umut veriyor” dedi.
Toplantıda söz alan Milletvekili Ahmet Ertürk de, “Bize inananlarla hepimiz Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yol arkadaşı olma gayretindeyiz daha çözülmesi gereken sorunlar var, güç ve gönüllerimizi birleştirerek aşılmaz gibi görünen engelleri aşacağız. İlk defa İMF"siz bütçe yapıyoruz” dedi.
İç ve dış politika ile birlikte demokratik açılıma da değinen Ahmet Ertürk, şunları söyledi: “Besleyip büyüttüğümüz ve asker ocağına gönderdiğimiz evlatlarımızın sağ salim evlerine dönmelerini istiyoruz. Ülkemizin kaynaklarının bir kısmı terörle mücadelede kullanılıyor bu meseleleri samimiyetle çözmemiz lazım”
Toplantıda Söke Belde Belediye Başkanlarının görüş ve düşüncelerini dinleyip tek tek soruları cevaplandıran İl Başkanı Sadık Atay ise, “Yoğun katılımlarından dolayı Söke teşkilatına teşekkür ediyorum, biz bu Ülkenin aydınlık geleceğine sonuna kadar inanıyoruz. Türkiye sevdamızı hep yüreğimizde taşıyoruz. Ülkemiz mutlaka hak ettiği yerde olacaktır. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Bizler Teşkilat olarak yolumuza devam etmek için Danışma Meclisi toplantılarını da daha çok yapacağız” ifadelerini kullandı