Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın verdiği hibe desteklerden yararlanılması için proje üretiminde Söke'nin hazırlıksız yakalandığını söyledi.
Toyran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güney Ege Kalkınma Ajansı'na (GEKA) ilk projenin Söke'den verilmiş olmasına rağmen proje hazırlama döneminin kısa tutulması nedeniyle ilçeden istenilen sayıda projenin sunulamamasından korktuklarını ifade etti.
Ajansın sağladığı hibe desteklerden yararlanılabilmesi için istenilen şartlara uygun proje hazırlanmasının gereklilik olduğuna işaret eden Toyran, ''Proje yazımı için eğitim alınmasını istiyoruz. GEKA için süreç öyle gelişti ki kalan süre azaldı. Son başvuru tarihi 10 Şubat 2011. Bu sürede nasıl ve ne kadar proje hazırlanır bilmiyorum ama Söke buna hazırlıksız yakalandı diyebiliriz. Bu destekler her sene yenilenecek. Elimizin altında mutlaka proje olması gerekiyor'' dedi.
Toyran, bu eksikliği bir daha yaşamamak için oda olarak proje yarışması düzenlemeyi düşündüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
''En azından elimizde zengin bir done olacak. Hoşumuza giden projeleri bizzat yönlendireceğiz. Bizim proje hazırlama konusundaki sıkıntımızı GEKA da biliyor. Eğitim için en az 15 kişinin müracaat etmesi gerekiyor. Eğer 15 kişilik grup olursa gelip eğitim verebileceklerini söylediler. Bunların devamının da gelmesi gerekiyor. ADÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu da proje yazma konusunda elinden gelen desteği vereceğini söyledi. Önümüzde kalan kısa süreyi en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.
Süleyman Toyran, ''Torba Yasa'' olarak adlandırılan bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören kanun tasarısına da değinerek, tasarının bir an önce yasalaşmasını istediklerini bildirdi.