Söke’de başta Organize Sanayi Bölgesi; tarımsal ürünlerin pazarlanmasının önünün açılması; Aydın, Muğla, Denizli illerini kapsayan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında işlenmesi ve bu planda Söke’nin tarımsal, sanayi, depolama merkezi olarak gösterilmesi; Kuşadası’nda yapılan Kongre Merkezi’nin yakın zamanda hayata geçecek olması, Kuşadası ve Didim gibi turizm merkezlerine yakınlığı nedeniyle önemli görülen Söke Hava Alanı Projesi; hayal olmaktan çıkıyor. Söke Hava Alanı konusu son dönemde gündeme ciddi şekilde gelirken, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Projeyi desteklemek için talip oldu. 
“GEKA DESTEKLEMEK İSTİYOR”
Gerek Söke Nazım İmar Planı, gerekse Aydın, Muğla, Denizli illerini kapsayan 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında yer alan Söke Hava Alanı projesini desteklemeye hazır olduklarını belirten GEKA Heyeti, İlçe Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıda fizibilite raporunun hazırlanmasını istedi. İlçe Kaymakamlığında gerçekleşen toplantıda Kaymakam Mehmet Demirezer, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Levent Candal ve Söke Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yüksel Ertercan bulundu. GEKA uzmanları Mehmet Sert, Yeliz Sarıbaş ve Dilek Keleş GEKA tarafından yapılabilecek desteklemelerle ilgili bilgi verdi. Yapılan toplantıda Söke Hava Alanı’nın gerekli ve ihtiyaç olduğuna yönelik rapor çalışması için harekete geçilmesi kararlaştırıldı. 
Konuyla ilgili bilgi veren Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; “Söke’de hava alanının gerekli ve ihtiyaç olduğunu gösteren fizibilite raporu hazırlayacağız. Bu rapor sonrasında ilgili başvurular başlayacak. Proje’ye GEKA Doğrudan Faaliyet Desteklemeleri kapsamında destek olabileceklerini belirtiyor. Gerekli ön çalışmalar tamamlandığında, gerekli görüldüğünde GEKA’ya başvuru yapılacak. Söke ve bölge için büyük bir gereksinim olduğuna inanıyoruz. Söke bölgede hava alanı planlarına işlenmiş tek yer olma özelliği taşıyor. Söke’ye hava alanını kazandırmak için çalışmalara başladık” dedi.