Söke HEM bahçesinde gerçekleşen belge töreni, defile ve sergiye İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken başta olmak üzere çeşitli daire ve okulların müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende açılış konuşması yapan Söke HEM ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Saim Korkut; Halk Eğitim Merkezlerinin vatandaşların ilgi ve alanlarına uygun eğitim veren kurumlar olduğunu söyledi. HEM Müdürü Saim Korkut; Söke HEM’in 86 dalda 288 kurs açtığını, bu kurslara bin 924 erkek, 2 bin 819 bayan olmak üzere toplam 4 bin 743 kursiyerin katıldığını belirtti.
Söke HEM’nin başarıl çalışmalar yaptığını ve bu başarıların halkın kurslara katılması ile mümkün olduğunu dile getiren İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; kursların düzenlenmesi ve gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından belge törenine geçildi. HEM’de açılan makine nakışı ve giyim nakışı gibi kurslara katılan kursiyerlere katılım belgeleri protokol üyeleri tarafından verilirken; kursiyerlerin mankenlik yaptığı defile beğeni topladı. Defile sonrasında sergi açılışı gerçekleştirildi.