Bu amaçla Pazaryerinde stant açan Söke Halk Eğitim Merkezi “Okuma - Yazma Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla çalışmalarına hız verdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saim Korkut; “İlçe Kaymakamımız Sayın Mehmet Demirezer okuma-yazma kurslarımıza maddi ve manevi büyük destek vermektedir. Sayın Kaymakamımız önderliğinde okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızı okur-yazar belgesine kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla Söke’de halkın uğrak yeri olan yerlere okuma-yazma ile ilgili pankartlar astık, Pazar yerlerinde stantlar açacağız. Zaman zaman sınıf öğretmenlerimizle birlikte köylerimizi geziyoruz. Bize gelmeyen vatandaşın biz ayağına gideceğiz” dedi.

“VATANDAŞLARA ÇAĞRI”
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün Mesleki ve Teknik Kurslar ile Genel Kursların yanı sıra okuma-yazma kursları da açtığını belirten Saim Korkut; Merkez tarafından açılan okuma-yazma kurslarının öneminin altını çizdi. Çeşitli yollarla okuma-yazmayı öğrenmiş ancak belgesi olmayan vatandaşlara kursa almadan seviye tespit sınavı yapıldığını ve sınavda başarılı olursa okuma-yazma belgesi verildiğini belirten Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürü Saim Korkut; “Okuma-yazma bilmeyenler ise Halk Eğitim Merkezi veya ilköğretim okullarında açılan okuma- yazma kurslarına alınıyor. Vatandaşlarımızın çevresinde veya ailesinde bu durumda olan kişileri mutlaka Halk Eğitim Merkezimize yönlendirmelerini istiyoruz” diye konuştu.