Anayasa Platformu adı altında bir araya gelen sendika ve sivil toplum kuruluşlarının, TEPAV sekretaryasında düzenlediği “Anayasa Vatandaş Toplantıları”nın sekizincisi, 25 Mart 2012 Pazar günü Samsun’da yapıldı. Toplantıya Samsun’un yanı sıra çeşitli illerden 500 civarında genç katıldı. Bu katılımcıların arasında Söke Gençlik Meclisi’ni temsilen Gençlik Meclisi Başkanı Tuba Özturlar ve Fahri Kara yer alırken; platformu yöneten isimler arasında TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yer alırken, toplantıda partilerin milletvekilleri de bulundu.
Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhuriyetin 100. yılı için konan ekonomik hedeflere işaret ederek, “Bir dakika bile kaybedecek vaktimiz yok. Yeni anayasa kendimiz için, sizler için lazım. Bu ülkenin geleceği siz gençlersiniz. Onun için de yeni anayasada en çok söz söyleyecek sizlersiniz. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz” dedi. Hisarcıklıoğlu, “Gençlerle Samsun’da olmak önemli. Çünkü Samsun bu Cumhuriyetin temelinin atıldığı yer. Bugün kendi geleceğiniz için söz söyleyeceksiniz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek de toplantıda oluşan tablonun Türkiye'nin özlediği tablo olduğunu belirterek, “Halkın verdiği talimatlar çerçevesinde yeni bir anayasa yapabilmeliyiz. Bu özgüvenimizi, Türkiye'nin itibarını ve siyasete güveni artıracaktır” diyen TBMM Başkanı, kadınların ve gençlerin yeni anayasa yapılırken görüşlerini belirtmelerini de istedi.